Majstorica za završni turnir
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 28.3.2008 u 15:15.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar ipak nije uspio iz "dvokoraka" proći na F4. Jučer je poražen u Železniku nakon produžetaka od FMP-a rezultatom 99:94, tako da će sutra u Jazinama odigrati odlučujuću utakmicu za prolaz na završni turnir. Niti 31 poen i 8 trica sjajnog Roka Stipčevića nije bilo dovoljno za trijumf kojim bi Zadrani dobili nekoliko dana odmora više pred prvo kolo Lige za prvaka protiv Cibone.

Nakon jučerašnje utakmice trener Zadra Aco Petrović se nije pojavio na pressici, uz objašnjenje da zbog isključenja koje je dobio u 24. minuti susreta smatra da ne može doći. Zadar u subotu očekuje utakmica sezone, jer bi pobjedom osigurali završni turnir koji bi se mogao održati u njihovoj dvorani u Jazinama. Završnica NLB lige nosi puno bodova za euroligaški ugovor i Zadranima je bitno uzeti što više bodova kako bi uhvatili priključak s Cibonom koja je završila ovosezonsko natjecanje u regionalnoj ligi.

Rok Stipčević je skroman i više bi volio da je on slabije odigrao, a da je njegova momčad pobijedila: "Odigrao sam odličnu individualnu utakmicu, ali bih više volio da sam ja odigrao slabije, ali da smo pobijedili i tako osigurali F4. Pobjeda mi je uvijek na prvom mjestu i zato ostaje žal, pogotovo zato što smo bili vrlo blizu, jednu loptu udaljeni od slavlja. Utakmicu smo otvorili odlično, pogotovo šuterski. Svima nam je ulazilo, Gečevskom, Johnsonu, Breweru i meni, ali kad je šut stao, FMP se konsolidirao, pogodio neke šuteve i utakmica je došla u egal. Oni su pred kraj imali laganu prednost, ali Brewerovim polaganjem smo ponovno u zadnjoj sekundi izborili produžetak. I u dodatnih pet minuta smo imali priliku pobijediti, ali nismo je iskoristili, kao što nisu ni oni u utorak u Jazinama".

U 24. minuti je isključen trener Petrović, te je od tada momčad nastavio voditi pomoćni trener Pleslić. Rok ističe nekoliko spornih sudačkih odluka: "Isključen je trener Petrović, ali to nije jedina sporna odluka, bilo je još nekoliko dvojbenih odluka kod faulova na našim visokim igračima. Uz sve to, mi smo bili jako blizu i jedna lopta je na kraju odlučila".

Nova utakmica s FMP-om je već za 30-tak sati. Zadarski razigravač je toga svjestan: "Trebamo što prije zaboraviti ovu utakmicu i koncentrirati se na slijedeću koja nam slijedi jako brzo".

Naglašava kako ozračje u momčadi nije poljuljano ovim porazom: "Ozračje u momčadi je vrlo pozitivno. Bili smo tužni nakon poraza, što je normalno, ali atmosfera je prilično dobra. Međutim, ne želimo više razmišljati o jučerašnjem porazu i opterećivati se njime. Slično kao što je bilo u Jazinama, kada smo pobijedili u produžetku, tako smo sada izgubili. Odlučivala je jedna lopta koja je ovoga puta otišla na njihovu stranu. Mislim da su naše šanse u subotu 70-30".

Trener FMP-a Slobodan Klipa je očekivano bio zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom: "Sreća što smo pobijedili, iako nisam zadovoljan prikazanom igrom. Prvu i posljednju četvrtinu smo odigrali jako loše u obrani. Utakmica nije bila pretjerano kvalitetna, vjerojatno zbog umora i kod njih i kod nas".

Strateg Beograđana misli da se njegovi igrači nisu oporavili od šoka u Jazinama: "Smatram da se još nismo oporavili od šoka kada smo u Jazinama poraženi nakon produžetaka koje su oni izborili tricom sa sirenom. Mislim da je to utjecalo na igrače i cijeli klub, jer se takva utakmica gubi jako, jako rijetko. Skoro smo sinoć ponovili utakmicu iz Jazina, jer smo im lošom obranom dozvolili da ubace čak 16 trica što je rekord cijele lige, ako se ne varam. Zadar u kojem god sastavu da dođe je opasan, pogotovo šuterski".

Ne uznemiruje ga previše jedna lošija utakmica njegovog najboljeg igrača: "Erceg je posljednja dva mjeseca u odličnoj formi, odigrao je 7-8 odličnih utakmica za redom, ovu je odigrao loše i to se događa svim igračima".

Smatra da njegova momčad ima šanse u Zadru: "Postoji šansa da ih pobijedimo u majstorici. Mi imamo više igrača u rotaciji što se očituje u umoru. Mi smo umorni, ali su oni ipak umorniji. Ne bi me čudilo da na završnom turniru budu sve četiri momčadi iz Srbije, jer smo dokazali da igramo najbolju košarku u regiji".

Zadar i FMP u međusobnim utakmicama ove sezone imaju omjer 2-2. U regularnom dijelu pobjede su uzeli gosti, a u doigravanju domaćini. Nadajmo se da će se takva tradicija nastaviti i sutra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.