Ovoga puta poraz nakon produžetaka
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 27.3.2008 u 21:33.
ZDNews.hr

Pankracije Barać ovoga puta nije bio raspoložen kao u utorak Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar je i drugu utakmicu uzastopno protiv FMP-a odigrao produžetke. Nakon 40 minuta je bilo 85:85, pa se krenulo u produžetke. Zadar je ovoga puta imao manje koncentracije i sreće, te je poražen 99:94 i u subotu će se u majstorici u Jazinama odlučiti hoće li Zadar ili FMP ići na završni turnir.

Trener Petrović nije uspio ostvariti ono što je priželjkivao, a to je bila pobjeda kojom bi dobio dodatnih nekoliko dana odmora pred prvo kolo Lige za prvaka protiv Cibone. Fenomenalno je odigrao probuđeni Rok Stipčević s 31 poenom i čak 8 trica, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Međutim, trener Petrović će sigurno biti zadovoljan sjajnom izvedbom svog pričuvnog graditelja igre koji će mu svakako trebati u gustom rasporedu završnice sezone.

Prva četvrtina:

Trener Petrović je na parket poslao identičnu petorku kao u utorak: Stipčević, Johnson, Gečevski, Macura, Brewer. Trener FMP-a je u početnu petorku ubacio Žigeranovića umjesto Samardžiskog koji je startao u prvoj utakmici pa je njegova petorka izgledala ovako: Erceg, Lazić, Krstović, Žigeranović i Protić.

Zadar je u utakmicu krenuo furiozno, slično kao i FMP u Jazinama. Protić je utakmicu otvorio tricom za početnih 3:0. Stipčević je od početka pokazao naznake kako će ovo biti njegova utakmica s dvije vezane trice. Između njegove dvije trice, Žigeranović je poentirao za dva. Isti igrač potom polaže loptu u koš na asistenciju Ercega. Tada Zadrani dolaze do velikih 9:17 na krilima Brewera i njegovih 8 poena koje je ugradio u seriju Zadra 11:2. Jednu tricu je postigao i Johnson, a poene za FMP je u tom periodu zabio Žigeranović.

Međutim, Lazić polaganjem i Čović tricom smanjuju na 14:17. Samardžiski pogađa jedno bacanje, a Johnson oba. Stipčević potom pogađa svoju treću tricu u 1. četvrtini i donosi svojoj momčadi prednost 15:22. Mičić polaganjem smanjuje, ali Johnson odgovara na isti način. Fenomenalnu prvu četvrtinu Zadra zaokružuje Štimac svojom prvom, a zadarskom sedmom tricom u prvoj dionici. Nakon prvih 10 minuta Zadar ima veliku prednost, 17:27. Od 27 poena Zadra, čak 21 su postigli tricama (7/10, 70%).

Druga četvrtina:

U drugoj četvrtini FMP igra agresivnije u obrani. Mrežice su mirovale čak tri minute, da bi post prekinuo Protić polaganjem, a raspoloženi Stipčević odgovara na isti način. Međutim, tada FMP radi seriju 6:0 i prisiljava Acu Petrovića na minutu odmora. Nakon time-outa bolje reagiraju Zadrani i poenima Johnsona i Baraća vraćaju gostima +8.

Iznenađenje ovog susreta, Ivan Žigeranović, pogađa šut s poluodstojanja. Krstović također pogađa, kao i Žigeranović s linije slobodnih bacanja,a seriju domaćih od 9:0 zaokružuje Duvnjak tricom za vodstvo domaćih 34:33. Najistaknutiji Zadranin nakon prvih 20 minuta je bio Stipčević s 11 poena i tri trice iz prve četvrtine.

Treća četvrtina:

Zadrani se uspijevaju sabrati tijekom 15-minutnog odmora i tricom Gečevskog i dvicom Johnsona ponovno dolaze u vodstvo, 34:38. Tada Duvnjak pogađa svoju drugu tricu, a Brewer je siguran oba puta s linije slobodnih bacanja. Čović polaže za -1 svoje momčadi, a Aco Petrović se vidno iživcirao nedosuđenim faulom nad Brewerom na trici. Prosvjedovao je kod suca Lovšina koji mu je tada dodijelio tehničku pogrešku, a isključujuću pogrešku mu je dosudio Šutulović te je Petrović morao napustiti igralište. Momčad Zadra je od 24. minute nastavio voditi pomoćni trener Pleslić.

Kazna stiže ekspresno, u vidu tri Labovićeva pogođena slobodna bacanja od četiri i trice Čovića u istom napadu za 45:40. Seriju 8:0 domaćih prekida Johnson polaganjem, a Štimac svojim poenima ponovno vraća Zadrane u igru. Čović i Gečevski svaki postižu po dva poena, Brewer je precizan oba puta s linije slobodnih bacanja, a Erceg svoje prve poene postiže u 29. minuti iz slobodnih bacanja. Barać pogađa jednom, a Jeremić stavlja tricu za 52:49 prednost FMP-a nakon 30 minuta.

Četvrta četvrtina:

Večeras raspoloženi Brewer pogađa polaganje, ali domaći tada rade novu seriju 8:0 (trice Krstovića i Protića, dva bacanja Samardžiskog) i imaju vodstvo 60:51. Brewer ponovno pogađa, ali mu odgovara Samardžiski uz dodatno slobodno bacanje. Johnson tada vraća Zadrane u život svojom mini-serijom 5:0 (dva bacanja i trica).

Nakon toga za tri poena pogađaju Krstović i Stipčević i Zadar tada ima pet poena minusa. Labović poentira, a Gečevski mu se "osvećuje" tricom. Protić također zabija tricu, a iznimno raspoloženi Stipčević sam drži Zadar u igri. Pogađa uz dodatno slobodno bacanje za 71:67. Labović je oba puta smiren s linije slobodnih bacanja, a sjajni Stipčević postiže još jednu tricu za samo -3. Krstović pogađa jedno bacanje, isto čini i Stipčević, a Jeremić pogađa važnu tricu nešto više od minute prije kraja.

Tada počinje napeta penal-završnica. Zaostatak Zadra je 77:71, šest poena, a do kraja je 50 sekundi. Johnson je precizan jednom, kao i Jeremić poslije njega. Međutim, Zadrani se tada bude i rade seriju 8:14. Sjajni Stipčević se ne predaje i ubacuje tricu za 78:75. Jeremić je ovoga puta precizan i pogađa oba slobodna bacanja, ali sada Brewer pogađa uz faul i realizira s linije. Labović pogađa oba puta za 82:78, a Brewer odgovara polaganjem.

Jeremić pogađa oba puta 16 sekundi prije kraja, a Stipčević još jednom tricom približava Zadar na samo -1, 8 sekundi prije kraja. Jeremić je precizan jednom, a Brewer nakon izvedene lopte s centra, radi slalom i polaže za 85:85 i novi produžetak.

Produžetak:

Zadar nije mogao bez Gečevskog koji je izašao u posljednjoj minuti regularnog dijela zbog pet osobnih greški. Produžetak je otvorio Krstović šutem s poludistance, odgovorio Johnson polaganjem, a na sličan epilog kao u prvoj utakmici je mirisalo nakon osme Stipčevićeve trice za 87:90, prednost Zadra. Međutim, domaćini rade novu seriju 7:0 50 sekundi do kraja koja će se kasnije pokazati kobnom. U tu seriju su četiri poena ugradili Čović i tri Labović.

Štimac je nakratko vratio Zadar u život tricom za 94:93, ali bliže od toga se nije moglo. Erceg je nakon toga položio, Labović pogodio jedno bacanje, kao i Stipčević. Nakon petog faula Stipčevića Mičić s crte slobodnih bacanja postavlja konačnih 99:94 i osigurava svojoj momčadi majstoricu u subotu.

Najefikasniji igrač utakmice je bio izvanredni Stipčević (val. 29) s 31 poenom i 8 trica od 12 pokušaja, 23 je dodao Brewer (val. 27) uz četiri asistencije, a 21 Johnson (val. 23) uz pet skokova i četiri ukradene lopte.

Kod FMP-a, 17 poena uz šest skokova je zabio Labović, Čović je dodao 14, a Protić 13 uz četiri asistencije.

FMP - Zadar 99:94 (17:27, 17:6, 18:16, 33:36, 14:9)

FMP: Jeremić 12, Erceg 4, Labović 17, Lazić 2, Krstović 11, Žigeranović 10, Duvnjak 6, Protić 13, Mičić 4, Samardžiski 6, Raduljica, Čović 14.

Zadar: Stipčević 31, Barać 3, Johnson 21, Prostran, Gečevski 8, Marčinković, Lalić, Macura, Štimac 8, Brewer 23.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.