Borik svladao Osijek za drugu pobjedu za redom
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 26.3.2008 u 21:03.
ZDNews.hr

Antonio Bilić Foto: Hrvoje Bajlo


Momčad Borik-Puntamike je rezultatom 78:66 svladala istoimene goste iz Osijeka. Iako su igrači Tihomira Bujana imali velikih +23 na sredini treće četvrtine, gosti su malo po malo stizali prednost domaćih i došli na samo -7 u četvrtoj dionici igre. Međutim, bliže od toga nisu mogli i Borik je na kraju slavio.

Momčad Borik-Puntamike je silovito ušla u susret i odmah prisilila Osječane na izuzetno velik broj izgubljenih lopti, čak 10 u prvoj dionici. Igrači Tihomira Bujana su odigrali zaista jako dobru obranu što se osjetilo na rezultatu. Manjih problema su imali s osječkim centrom Krolom, ali unatoč tome, nakon prvih 10 minuta su imali vodstvo 20:8. U prvoj četvrtini valja istaknuti raspoloženog Đuguma i nekoliko dobrih prodora Tomislava Dražovića.

U drugoj četvrtini je Borik poboljšao i napadački skok, pa su često nakon promašaja Puntamičani dobivali drugu priliku. Najistaknutiji skakači su bili Grgurović i Čular. Kod Slavonaca se bude Zadranin Kešina i Marko Car, ali to nije dovoljno i Borik završava poluvrijeme vrlo uvjerljivo. Domaći nakon prvih 20 minuta imaju velikih 51:26.

U trećoj četvrtini bivši Splitov igrač Marko Car se razigrava i kažnjava obranu domaćina s jednom tricom i još nekoliko poena, od čega jedno vrlo atraktivno zakucavanje u kontri. Borik pomalo posustaje, pa se gosti nakon najvećih -23 nakon 24 minute igre vraćaju na -15 (62:47).

U posljednjem periodu, Jurjević radi nesportsku grešku što kažnjava Srzić pogodivši oba slobodna bacanja. Borik stalno ima dvoznamenkastu prednost, ali neizvjesna završnica je izostala, unatoč velikoj želji gostiju. Najefikasniji igrač utakmice Marko Car veže četiri uzastopna poena i približava svoju momčad na 69:60. Gosti nisu mogli bliže od toga, a kraj svim njihovim nadama je bio nakon promašaja za tricu Cara.

Osijek je u drugom poluvremenu odigrao znatno bolje, ali Borik je napravio preveliku razliku u prvom dijelu da bi je uspjeli prokockati. Osječani mogu žaliti za lošim prvim poluvremenom, ali malu utjehu im može pružiti da najbolji strijelac utakmice Marko Car dolazi iz njihovih redova. Postigao je 21 poen i u narednim susretima će im svakako biti veliko pojačanje. U redovima Borik-Puntamike istaknuli su se Čular i Dundov s po 13 poena.

Borik je ovom pobjedom izbio na drugo mjesto ljestvice Lige za ostanak s omjerom 7-6, dok je Osijek uvjerljivo posljednji s tri pobjede i 10 poraza. U slijedećem kolu koje je na rasporedu u subotu, momčad Borika gostuje u Gospinom polju protiv Dubrovnika. Susret je na rasporedu u 20 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.