Zadar već sutra u Železniku traži pobjedu za F4
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 26.3.2008 u 19:30.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Hrvoje Bajlo


U zbijenoj seriji četvrtfinala, Zadrani će već sutra igrati u Železniku uzvrat nakon jučerašnje utakmice u Jazinama. Srećom po Acu Petrovića i njegovu momčad, Zadrani će ići u Železnik charter-letom što će im bitno olakšati dolazak u Beograd i povratak natrag, dok će se Slobodan Klipa i njegovi igrači kući vratiti autobusom.

Trener Petrović je rekao kako ne bi mogao ništa zamjeriti svojim igračima da su izgubili jučer: "Da smo izgubili, defintivno ne bih ništa zamjerio svojim igračima. FMP je u puno boljoj formi, došli su u Zadar sa sedam pobjeda iz posljednjih 8 susreta, dok smo mi poraženi pet puta u posljednjih šest utakmica. Ovo je za nas najlošiji dio sezone, ali ako prođemo FMP, otvaraju nam se velike stvari. Kroz mjesec dana ćemo se vratiti u staru formu, ali bitno je da smo uspješno prebrodili jednu iznimno tešku utakmicu. Vjerovali smo do kraja, a Pankracije Barać je radio čuda i doslovno "iščupao" FMP-u pobjedu iz ruku. Međutim, imali smo vodstvo od šest razlike koje smo prelagano prosuli i dopustili FMP-u da se vrati, ali u produžetku smo odigrali bez faula, odlično skakali u obrani i na krilima Baraćeve dvije trice otišli na nedostižnu razliku. Niti jedan trofej se nije osvojio lagano, a mi smo sinoćnju pobjedu zaslužili zato što smo vjerovali do kraja, čak i onda kada je izgledalo bezizlazno".

Petrović pošteno priznaje kako ne bi bilo nezasluženo ni da je FMP pobijedio: "Ne bi bilo nezasluženo niti da su gosti slavili, ali ne smijemo upasti u zamku treće utakmice i zato trebamo učiniti sve da pobijedimo sutra i dobijemo još nekoliko dana odmora pred otvaranje domaćeg prvenstva protiv Cibone".

Aco vjeruje kako će se njegova momčad vratiti u dobru formu koja je krasila njegovu momčad kroz veći dio sezone: "Ova pobjeda nam je bila bitna kako bismo se vratili u staru formu, što vjerujem da ćemo uspjeti, ali tek kada se vrati Stallworth i kada podignemo u formi igrače koji su donedavno briljirali".

Trener Zadra se nije zaboravio zahvaliti Upravi kluba koja je osigurala charter-let za Beograd: "Zahvaljujem se i Upravi koja nam je za sutrašnju utakmicu osigurala charter-let za Beograd, tako da ćemo lakše i doći i vratiti se tamo nego oni. Međutim, oni su puno mlađi od nas, pa je upitno kolika je naša prednost u tome".

Acin kolega na suprotnoj klupi, Slobodan Klipa je apostrofirao kako mu je drago da je ponovno u Zadru: "Drago mi je što sam ponovno u Gradu košarke, ali mi nije drago što smo izgubili zbog naše greške. Trebali smo napraviti faul pet sekundi prije kraja, ali moram naglasiti da mojoj mladoj ekipi nije bilo lagano u grotlu Jazina. Čestitam Zadru na pobjedi i vidimo se sutra u Železniku, a nadam se da ćemo se vidjeti i na majstorici u Jazinama".

Zadrani će ponovno biti bez Stallwortha, dok će FMP biti u istom sastavu kao u Zadru. U slučaju poraza Zadra, treća utakmica bi se igrala u subotu u Jazinama, dok bi pobjedom u Železniku igrači Ace Petrovića bili u puno povoljnijoj situaciji. Čekali bi potvrdu dobivanja domaćinstva završnog turnira, a imali bi i nekoliko dana više odmora pred prvo kolo Lige za prvaka u Zagrebu protiv Cibone. Sutrašnja utakmica se igra s početkom u 18 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.