Zadar u četvrtfinalu na FMP bez Stallwortha
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 24.3.2008 u 19:17.
ZDNews.hr

Kapetan Todor Gečevski Foto: Hrvoje Bajlo


Sutra s početkom u 19 sati Zadar igra prvu utakmicu četvrtfinala play-offa regionalne NLB lige. Momčad Zadra u ovu utakmicu ulazi nakon poraza od Crvene zvezde na domaćem parketu u subotu, dok je FMP u posljednjem kolu s(p)retno pobijedio Union Olimpiju. Osim dva uzastopna poraza (Pamesa i Zvezda), još jedna otegotna okolnost za Zadrane je ozljeda Stallwortha koji neće biti spreman za ovu utakmicu.

"Nismo od početka ušli u dobar ritam, pokušavali smo kasnije s individualnim akcijama, ali Zvezda je imala više za dobiti i bila je motiviranija i zato smo na kraju izgubili. Pokušat ćemo kroz slijedeći tjedan doći do onoga gdje smo bili u većem dijelu sezone", govorio je Aco nakon poraza od Zvezde.

Rekao je da je obavio razgovore sa Stipčevićem i Baraćem i pripremio ih na veću ulogu zbog ozljede Stallwortha: "Razgovarao sam sa Stipčevićem i Baraćem i rekao im kako će dobiti veću minutažu zbog ozljede Stallwortha, ali morat će pružiti bolje igre. Moraju preuzeti Stallworthovu ulogu i pokrpati to mjesto dok on bude van stroja".

"Protiv FMP-a nam se ne smije dogoditi ono što se dogodilo u prvoj našoj utakmici ovdje u Jazinama kada smo im dozvolili puno otvorenih šuteva što su oni pogađali i zbog toga pobijedili. U prvoj četvrtini smo primili 8 trica i to ćemo morati sutra zaustaviti. Međutim, moji igrači sada bolje poznaju igrače FMP-a i smatram da takvih iznenađenja neće biti. Morat ćemo odigrati puno agresivnije nego u prvoj utakmici ako želimo pobijediti. Osim toga što imaju odličnu vanjsku liniju koja je jako dobro odigrala ovdje, u zadnjim kolima briljiraju Labović i Erceg. Međutim, ponavljam da nećemo dozvoliti toliko iznenađenja kao u prvoj utakmici. Uz to, trebat ćemo što bolje pokriti nedostatak Stallwortha, koji se zaista ozlijedio na bizaran način. Nakon zakucavanja je doskočio na nogu Štimca i ozlijedio skočni zglob, te će prema prvim prognozama van parketa biti oko tri tjedna", kazao je trener Petrović.

Još je dodao kako je klub prepoznao važnost ovog razdoblja i umjesto dugih putovanja autobusom za gostovanje u Železnik unajmio charter: "Klub je iznajmio charter-let za gostovanje u Beogradu u četvrtak. To će nam puno značiti, jer ćemo dugačak put autobusom od 8 sati skratiti na samo dva sata i igrači neće biti toliko umorni od puta".

Oprez u Jazinama nije na odmet, jer je upravo momčad FMP-a prekinula niz od 14 pobjeda i prouzročla četiri poraza za redom. Gosti iz Železnika su tada slavili 78:84 uz 22 poena i pet skokova Ercega. Krstović je odigrao all-around utakmicu s 18 poena, šest asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte (val. 28).

U momčadi Zadra, najefikasniji je bio Stallworth koji sutra neće igrati s 20 poena i pet skokova, a Gečevski je dodao 15 poena i 11 skokova (val. 19). Gosti su imali izvrsnu šutersku večer pogodivši čak 13 trica iz 29 pokušaja, a posljednju četvrtinu su dobili s uvjerljivih 13:27. Sutra će Zadrani morati puno bolje i agresivnije odigrati nego u prvoj utakmici, kao što je i Petrović rekao, jer ne bi bilo ugodno ići na gostovanje u Železnik s imperativom pobjede.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.