Borik trijumfalno kroz Sinj
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 22.3.2008 u 23:58.
ZDNews.hr

Tomislav Dražović Foto: Hrvoje Bajlo


U neizvjesnoj utakmici 2. kola Lige za ostanak, Borik je rezultatom 78:82 pobijedio domaćeg Alkara. Ovom pobjedom je Borik izjednačio omjer u međusobnim utakmicama ovih klubova na 2:2 i dospio na treće mjesto ljestvice Lige za ostanak. Nakon poraza u prvom kolu od Kvarnera u Rijeci u neizvjesnoj utakmici, ovoga puta je božica Fortuna bila na strani Borika, te su Zadrani ovom pobjedom došli do vrlo važnog trijumfa u osiguravanju natjecanja u 1. hrvatskoj ligi za slijedeću sezonu.

Najviše problema Puntamičanima je zadavao Nikola Gaurina koji je utakmicu završio s 26 poena i upravo je on bio inicijator serije u posljednjoj četvrtini kojom je Alkar "srezao" prednost Borika iz prvog dijela na samo tri poena zaostatka. Alkar je još jače prijetio kada je nešto manje od dvije minute prije kraja stigao na samo poen zaostatka (78:79) košem Josipa Blajića uz faul. Novopridošli Ivica Grgurović je pogodivši jedno slobodno bacanje doveo Borik na 78:80, a Žorž je s linije slobodnih bacanja postavio konačnih 78:82 nakon promašaja Režića za tricu.

Najefikasniji Puntamičanin bio je Mate Mrva s 19 poena (četiri trice), tri skoka i pet izborenih prekršaja (val. 26), 16 poena uz pet skokova je dodao Dundov (val. 18), a Grgurović je zabio 12 poena uz pet skokova i uz to izborio sedam prekršaja (val. 23). U redovima Sinjana, istaknuo se Gaurina s 26 poena, sedam skokova i 8 izborenih prekršaja (val. 28), Blajić je dodao 13, a Đapo 10.

Nakon dva gostovanja za redom, Borik-Puntamika u slijedećem kolu, u srijedu 26. ožujka s početkom u 20:30 dočekuje Osijek.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.