Podjela bodova u slaboj utakmici. NK Zadar - NK Osijek 1:1
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 22.3.2008 u 21:40.
ZDNews.hr

Foto: Zadarsport.com


Nogometaši Zadra i Osijeka ničim nisu uljepšali kišno poslijepodne u Stanovima, s obzirom na dosadnu i monotonu utakmicu koju su prezentirali malobrojnim gledateljima okupljenima na tribinama. Bila je to utakmica susjeda na tablici u izravnoj borbi za peto mjesto.

U prvom dijelu sezone ova dva suparnika odigrala su dvije utakmice, a u svakoj je uspješniji bio domaćin, s time da je Zadar slavio sa 5:1, a Osijek samo sa 1:0. Upravo zbog rezultata prve utakmice u Zadru mnogi su domaćine smatrali favoritima i u ovoj utakmici.

Utakmica je igrana po vrlo teškom terenu natopljenom vodom što nije dozvoljavalo razvijanje nešto bolje igre. A što se same igre tiče, ona je bila isprekidana brojnim netočnim dodavanjima i presijecanjima lopte, što je utjecalo na mali broj prilika s obje strane.

Prvih deset minuta proteklo je bez i jedne prilike, a Osijek je prvi put ozbiljnije prešao centar igrališta u petnaestoj minuti. Prvi udarac na gol bilo koje momčadi zabilježili smo u 21. minuti kada Mitrović s 20 metara iz slobodnog udarca puca po sredini gola što Skender lako hvata.

To kao da je ohrabrilo Zadrane da pokušaju odigrati koju suvislu akciju, pa tako u 24. minuti Župan dobro prolazi i gura Terkeša oči u oči sa Skenderom, ali ovaj olakšava posao vrataru gostiju slabim udarcem. Nekoliko minuta potom repriza Mitrovićevog slobodnog udarca iz 21. minute.

Zadar je dominirao kroz čitavo prvo poluvrijeme ali i ono malo prilika što je imao nije uspijevao konkretizirati osim jednom, i to u 39. minuti kada Bilaver s desne strane dobro ubacuje za Terkeša koji još bolje pogađa za vodstvo Zadra. Bio mu je to 16. pogodak u prvenstvu čime je sam izbio na čelo ljestvice strijelaca. Prije toga Mitrović je imao još jednu čistu situaciju pred Skenderom, ali je reagirao u svom stilu i loptu traljavo poslao pored gola.

Drugi dio utakmice bio je još negledljiviji, a usto Zadar gubi dominaciju, a Osiječani sve više teže prema naprijed u nastojanjima da poravnaju rezultat. Ipak, u 55. minuti Mitrović se ponovno našao u stopostotnoj prilici, s tim da je ovoga puta i uspio svladati Skendera, ali loptu metar ispred gol crte zaustavlja blato.

Još treba izdvojiti dobar udarac Tomasova s 20 metara kojeg Skender odbija u polje. Nakon toga gosti preuzimaju dominaciju, igra im postaje tečnija, a na prvu njihovu pravu priliku čekalo se do 73. minute kada bivši igrač Zadra Šolić izlazi sam pred Subašića, ali svojom slabijom, desnom, nogom upropaštava sjajnu priliku.

Do pogotka se ipak nije dugo čekalo. Dogodilo se to u 75. minuti, a izjednačenju je prethodilo nekoliko nespretnih reakcija domaće obrane, da bi na kraju lopta došla do Viševića koji sa nekih 12-13 metara iskosa silovitim udarcem pogađa suprotni kut Subašićeva gola.

Taj je pogodak očito uspavao i jedne i druge, Osiječane zadovoljne rezultatom, a Zadrane nesposobne da ponovno ugroze Skenderov gol. Još smo vidjeli samo udarce Župana i Tomasova, od kojih je ovaj drugi bio nešto opasniji, ali ga je vratar gostiju uz manje probleme ukrotio.

Na kraju se svi slažu da je neodlučeno najrealniji rezultat, a jedni i drugi ostaju bodovno izjednačeni, te im očito predstoji borba za peto mjesto.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.