Mateja Petronijević ispunila olimpijsku normu
Piše: HRT | Objavljeno 21.3.2008 u 14:07.
ZDNews.hr

Foto: Hrt


Prvi put u povijesti Hrvatska će na Olimpijskim igrama imati jednu jedriličarku. Na Svjetskom prvenstvu klase Laser Radial, koje se održavalo u novozelandskom Aucklandu, Mateja Petronijević iz pulske Uljanik Plovidbe ispunila je olimpijsku normu za Peking.

Premda se nakon jučerašnjeg nastupa nalazila u teškoj poziciji, 21-godišnja Petronijević noćas je jedrila izvrsno i s 25. i 12. mjestom osvojila ukupno 27. mjesto u konkurenciji 116 kormilarki, odnosno peto od šest koja su vodila u Peking.

Bilo je vrlo teško jedriti, ali Mateja je bila odlična i da nije bilo diskvalifikacije u drugom plovu prvenstva radi preranog starta sigurno bi bila i puno bolje plasirana i jedrila bi taktički drugačije. Mi smo presretni, izjavio je njezin trener Miomil Zuban.

Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) završila je natjecanje na 42. mjestu, Gea Barbić (Vega, Pula) na 63, a Marijana Bello (Zagreb) na stotom. Olimpijske norme izborili su Švedska, Singapur, Španjolska, Grčka, Hrvatska i Irska, a nova svjetska prvakinja postala je Francuskinja Sarah Steyaert.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.