Zadrani bolji i od Međimurja. NK Međimurje - NK Zadar 2:3
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.3.2008 u 19:29.
ZDNews.hr

Marin Tomasov. - Bilićev poziv sve bliže i bliže... Foto: Zadarsport arhiva


Iako bez četvorice igrača (Jakov Surać, Valerio Balašković, Josip Bilaver i Hrvoje Čustić), nogometaši Zadra upisali su danas u Čakovcu još jednu vrlo važnu, desetu prvoligašku pobjedu.

Najprisebniji u Zadarskim redovima bili su Terkeš sa dva i Marin Tomasov sa jednim postignutim golom. Zadrani su vrlo dobro otvorili utakmicu i stekli prednost od tri pogotka, ali su ih umalo ispustili neopreznošću u zadnjih petnaestak minuta kada su Međimurci 'stisli' i preuzeli inicijativu.

Iako je domaćin u više navrata imao nekoliko izglednih šansi za poravnavanje rezultata, Zadrani su ipak ostali prisebni te svi bodovi ipak putuju u Zadar.

Već u 7. minuti najbolji strijelac Zadra, Želimir Terkeš imao je izglednu priliku no nije uspio postići pogodak. Prisebniji je bio vratar Međimurja Čonkaš koji otklanja prvu prijetnju gostujuće momčadi.

Samo tridesetak sekundi kasnije, Dragan Župan puca snažno sa ruba kaznenog prostora, ali udarac ide točno po sredini gola i vratar Čonkaš još jednom otklanja svaku opasnost.

U 15. minuti dogodila se jedna nespretna intervencija zadarskog vratara Danijela Subašića koji je svojom nesmotrenošću umalo dopustio Međimurcima da povedu, no ipak sam Subašić još jednom se iskazuje kao odličan vratar spreman na sve te spašava stvar i ne dopušta Limi da postigne pogodak za rano vodstvo Međimurja.

Dominacija Zadra...

U 23. minuti Zadrani su došli u vodstvo preko Želimira Terkeša. Tomasov je prošao trojac Milardović, Darmopil i Radaelli, prošao do gol-aut linije i potom školski vratio za p Terkeša, koji poentira za 0:1.

Vodstvo Zadrana malo je podiglo tempo same utakmice pa tako Eliomar nakon akcije Pintarića i Babića dobiva loptu točnu loptu, izlazi pred Subašića ali gađa direktno u Zadarskog vratara.

Zadrani su do kraja poluvremena još jednom kaznili slabe i nemoćne domačine. Subašić fenomenalno prolnalazi Terkeša koji zaobilazi Celišćaka i još dvojicu igrača te lagano poentira za vodstvo Zadra od 0:2.

U 62. minuti neobična akcija. Marin Tomasov dobro povlači i ulazi u kazneni prostor Međimurja te snažnim udarcem puca prema vratima Čonkaša koji odbija udarac no lopta mu klizi i ulazi u mrežu za vodstvo Zadra od 0:3!

Skoro pa preokret Međimurja

Međimurci dolaze do svog prvog pogotka tek u 67. minuti kada Milardovića u šesnaestercu ruše Tomasov i Parmakovič. Milardović sam uspješno izvodi kazneni udarac i smanjuje na 1:3.

Petnaestak minuta prije posljednjeg sudačkog žvižduka potpuni pad koncentracije u redovima Zadra. U 72. minuti nakov vrlo dobro izvedenog kornera Pintarića gužve u kaznenom prostoru Zadra, Subašić je još jednom ostao nemoćan, a najspretniji je bio Babić koji poentira za 2:3.

Posljednjim minutama utakmice dominraju Međimurci pa tako Celišćak i Šoltić zadnji put pokušavaju smanjiti na 3:3 no to im ne uspjeva. Zaslužena pobjeda danas je ipak otišla u ruke boljeg i kvalitetnijeg Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.