Aco uoči odlaska u Španjolsku: "Imamo šanse za prolaz dalje."
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.3.2008 u 19:16.
ZDNews.hr

Aleksandar Aco Petrović Foto: Zadarsport (Arhiva)


U ponedjeljak ujutro održana je redovna press konferencija za novinare uoči odlaska košarkaša Zadra na put u Valenciju gdje ih očekuje uzvratna u kojemoj igraju protiv Pamese.

Trener košarkaša Zadara, Aleksandar Petrović bio je vidno raspoložen te je u kratkim crtama najavio prije svega borbenu igru sa 'naše' strane. Također je između ostalog kazao kako su igrači sto posto 'fit' te najavo borbenost i prije svega napadačku a ne obrambenu igru svih četrdeset minuta.

Pamesa izgubila i od Barcelone.

- "Mi ovoga trenutka ne idemo braniti ništa, mi idemo napadati Pamesu na njezinom terenu četrdeset minuta i ukoliko nam se poklope neke stvari mislim da imamo šanse. Čak i ta jučerašnja utakmica Pamese i Barcelone pokazuje da smo u pripremi utakmice gotovo na istom tragu, a to znaći limitirati postotak šuta Williamsu i Douglasu, to ostaje prioritet broj jedan, a to je i ono što je Barcelona uspjela.

Druga stvar je izvlačiti njihove 'petice' na pick igru, jer to je igra u kojoj se ni Barać niti ostali njihovi igrači ne snalaze. Nadam se kako ćemo im praviti dosta problema što se toga tiče. Najveće iznenađenje u utakmici Pamesa - Barcelona po meni je 11 minuta Milojevića u igri sa samo dva postignuta koša, a 29 minuta Victora Clavera.

To je onaj dečko što je ušao s klupe i koji nam je pravio dosta problema ako se sjećate, baš u prvim minutama koje je proveo na terenu.


Veća minutaža za Milojevića

- "Iako je dobio vrlo malu minutažu protiv Barcelone, ja ipak očekujem veću minutažu Milojevića protiv Zadra jer ne vjerujem da bi se Grk odlučio u tako jednoj bitnoj utakmici krenuti bez Milojevića u startnoj petorci."

Limitirati šutere

- "Limitirali su Douglasa na 7/2 u šutu za tri poena. Williamsu također nisu dozvolili da se raspuca te je pucao samo tri puta.

Prema tome, svi čuvari koji dolaze u obzir moraju biti svjesni toga da nas očekuje izuzetno teških četrdeset minuta, ali ponavljam, bitno je ne dozvoliti Pamesi, činiti je što nervoznijom, a to raditi na način ne na način da gradim taktiku četrdeset minuta unaprijed nego jednostavno idemo iz minute u minutu jer je ovo upravo takav profil utakmice.

Bitno je ostati u igri i ne dozvoliti Pamesi da uđe u nekakvu opipljiviju prednost i onda ono što se recimo dogodilo u Vršcu, pogoditi tri-četiri teška šuta.

To je ono što u zadnjoj četvrtini jednostavno morate napraviti, jer ako igrate negdje na tri, pet, sedam razlike, jedino što vam ne mogu poništiti su ti teški šutevi na koje ćemo sigurno ići. Jednostavno, treba pogoditi nekoliko takvih zahtjevnih šuteva, trica, jer je to profil utakmice u kojoj se može pobjediti jedino na taj i nikoji drugi način.


Kritična posljednja četvrtina

- "Dakle, joše jednom naglašavam kako moramo pogoditi te teške trice u ključnim trenucima i nemamo se čega bojati. Mislim da bi to bila sjajna prezentacija za klub, da se nađe na final eightu u Torinu. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj mogučnosti da tamo budemo.

Vjerujte da nam adrenalin nevjerojatno raste iz sekunde u sekundu, kod men i kod igrač i sve ćemo učitini da prođemo Pamesu i budemo u Torinu na "Final Eightu", pogotovo sada kada znamo da smo riješili poziciju broj dva u NLB Ligi i sasvim je sigurno kako žemo se fizički potrošoto do krajnjih granica.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.