Borik bez motiva još jednom deklasiran u Jazinama. KK Borik Puntamika - KK Cedevita 67:83
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 16.3.2008 u 0:45.
ZDNews.hr

Foto: Hrvoje Bajlo (Arhiva, Zadarsport)


U rezultatski nevažnoj utakmici za ekipu Borik-Puntamike, slavila je momčad Cedevite rezultatom 67:83. U posljednjem kolu pred samo 200-tinjak gledatelja, iako je ulaz bio besplatan, Borik je bez motiva poražen od gostiju koji su ipak više željeli ovu pobjedu.

Boriku ova utakmica ništa nije značila, jer se bodovi u Ligu za ostanak prenose samo iz utakmica s momčadima koje će nastupati u razigravanju za ostanak u ligi.

Ozljedama desetkovana momčad Borika nije uspjela parirati gostima koji su od samog početka nametnuli svoj ritam i vodili kroz cijelu utakmicu.

Strateg domaćina Tihomir Bujan u ovoj utakmici nije mogao računati na usluge ozlijeđenog Mrve te bolesnog Dražovića, dok su otprije zbog ozljeda van stroja Pijaca i Krapić.

Obrana Puntamičana nije funkcionirala, pogotovo na centarskim pozicijama gdje su domaći deficitarni visinom, a i snagom u nedostatku Mrve. Tako su lako do pozicija za poene dolazili gostujući "tornjevi" Čolak, Žuža i Filipović.

Snažnim startom Cedevita je stvorila prednost od 9 poena na samom početku, a nakon serije 7:0 u drugoj dionici igre, trasiran je put prema pobjedi. Impresivna igra centara Cedevite je odvela goste do prednosti.

Centri Cedevite su s lakoćom eksploatirali svoju visinsku nadmoć i zabili nevjerojatnih 36 od 46 poena gostiju u prvom dijelu. Cedevita nakon prvih 20 minuta vodi rezultatom 46:32. Drugo poluvrijeme počinju novom serijom 7:0 i rješavaju pitanje pobjednika odlaskom na 21 poen prednosti, 53:32.

Napadačku sterilnost Borika dokazuje igra bez poena u trećoj četvrtini duga čak šest minuta. U posljednjoj četvrtini Borik naoko prijeti, međutim Cedevita ostaje pribrana i osigurava sebi prvo mjesto pred Ligu za prvaka. U momčadi Borika se istaknuo centar Čula s 18 poena i 9 skokova (val. 26), te Jurjević s 11, dok je najefikasniji igrač Cedevite bio Čolak sa 17 poena i 8 skokova (val. 20), a pratili su ga Filipović s 15 i Dujmović s 14 poena.

Primorac je uz 10 poena uspješno asistirao sedam puta. Igračima Tihomira Bujana sada preostaje u Ligi za ostanak izboriti nastupe i slijedeće sezone u elitnom razredu hrvatske košarke.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.