Dvoboj s Hemofarmom za potvrdu drugog mjesta
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 14.3.2008 u 19:50.
ZDNews.hr

Kapetan KK Zadar - Todor Gečevski Foto: Hrvoje Bajlo (Arhiva, Zadarsport)


Momčad Zadra je otputovala na megdan domaćem Hemofarmu koji će ih sutra s početkom u 20:15 sati dočekati u svojoj Millenium dvorani u kojoj Zadrani otkad je regionalne lige nisu imali previše uspjeha.

Nisu niti jednom slavili, ali valja istaknuti dvoboj iz 2005. godine kada su Zadrani predvođeni Rudolfom Jugom bili blizu pobjedi, ali dekoncentracija u posljednjim trenucima ih je stajala pobjede, te su poraženi rezultatom 84:85. Hemofarm je, naprotiv, pobijedio u Jazinama u sezoni 2006/07, rezultatom 77:71.

Iste je sezone u Vršcu slavio 91:86 i tako prekinuo zadarski niz od 9 uzastopnih pobjeda. Momke Ace Petrovića u ovom susretu čeka protivnik koji je u jednakom ritmu odigravanja utakmica, jer i Hemofarm kao i Zadar uz obaveze u regionalnoj NLB ligi ima i ULEB Kup u kojem su kao i Zadrani dogurali do osmine finala.

Zadar je u prvoj utakmici osmine finala u Jazinama pobijedio Pamesu 74:69 i tako ostavio sebi šanse za prolazak dalje, dok je Hemofarm kod kuće poražen od Girone 80:71, te su tako pred uzvrat u Španjolskoj svedeni na minimalne izglede za prolazak dalje. U momčadi Zadra probleme s želucem ima razigravač Corey Brewer koji će otputovati u Vršac, dok je u momčadi Miroslava Mute Nikolića ozlijeđen jedino Jagodnik koji neće nastupiti.

Zadranima u ovom susretu odgovara i poraz do 13 poena razlike, jer su u njihovom prvom ovosezonskom susretu slavili 78:65. Hemofarmu treba pobjeda veća od 13 poena prednosti, te pobjeda u zadnjem kolu u Novom Sadu nad Vojvodinom uz poraz Zadra u Jazinama od Crvene zvezde koji se još nije dogodio otkad je NLB lige.

Zadru je dovoljan poraz manji od 13 razlike te bi time osigurali 2. mjesto pred doigravanje koje bi im donijelo sedam bodova za ugovor s Euroligom, te status nositelja u doigravanju što znači da bi eventualnu odlučujuću utakmicu igrali na domaćem parketu.

Trener Zadra Aco Petrović je unatoč tome što je od utakmice s Pamesom prošlo tek tri dana, a slijedeća je već u srijedu, u potpunosti usredotočen na susret s Hemofarmom: "Vjerujem da ćemo pronaći način kako da u utakmicu s Pamesom uđemo odmorni i motivirani, međutim sada nam je prioritet u Vršcu potvrditi drugo mjesto u NLB ligi."

U prvoj ovosezonskoj utakmici Zadra i Hemofarma prvo ime je bio gostujući centar Vukosavljević koji je ujedno bio i prvi strijelac utakmice s 27 poena. Johnson je zaustavio Marshalla na svega sedam poena (šut 1/12), a čuvanje odličnog američkog krila će mu i sutra biti glavni zadatak. "Marshall i Vukosavljević su njihovi glavni igrači i njihovim zaustavljanjem bismo napravili dobar posao. Johnson će ponovno imati zahtjevnu ulogu čuvanja Marshalla."

Domaćini su spremni i maksimalno motivirani za sutrašnju utakmicu: "Za nas je utakmica sa Zadrom dvoboj sezone. Pobjeda nad Zadrom bi nam matematički osigurala treće mjesto, dok bismo porazom kompromitirali svoje šanse i za sudjelovanje u ULEB-ovom kupu slijedeće sezone. Poraz od Španjolaca trebamo izbiti iz glave i okrenuti se Zadru. Pokušat ćemo ih zaustaviti pod košem gdje dominira kapetan Gečevski, a našu prednost vidim u agresivnoj obrani, te na vanjskim pozicijama. Morat ćemo u obrani dati svoj maksimum jer su Zadrani odlični šuteri, čak i njihovi centri", zaključio je domaći centar Milivoje Božović.

Zadrani nisu tražili odgodu ovog susreta, jer je utakmica s Pamesom pomaknuta na srijedu, 19. ožujka s početkom u 17 sati. Sutrašnja utakmica s Hemofarmom počinje u 20:15 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.