U Maksimirksoj uspavanki Dinamo slavio s minimalnom prednošću
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 9.3.2008 u 6:57.
ZDNews.hr

Foto: Index.hr


T – Com Prva HNL
22.kolo
Dinamo – Hajduk 1:0 (1:0)
Zagreb, stadion Maksimir
Suci: Ivan Bebek (Rijeka)
Tomislav Petrović (Valpovo)
Tomislav Šetka (Đakovo)

DINAMO (4-4-2): Koch – Etto, Mikulić, Bišćan, Carlos – Guela (od 69. Mikić), Vukojević, Vrdoljak, Modrić (od 90. Antolić) - Mandžukić, Balaban (od 60. Tadić).

HAJDUK (4-4-2): Varvodić – Pelaić, Tudor, Maloča, Jozinivć – Andrić (od 78. Ljubičić), Linić, Čop (od 70. Milić), Gabrić – Rukavina, Kalinić (od 59. Bušić).

Posljednje kolo regularnog dijela prvenstva donijelo je najveći derbi hrvatskog nogometa. Pred oko 15000 gledatelja, Dinamo i Hajduk nisu ponudili nezaboravnu igru i praktički jedino što će ostati zapamćeno je nova pobjeda Dinama.

Ostaje dojam da su domaćini igrali onoliko koliko im je bilo i potrebno, dok su gosti imali želju, bili i bolji u pojedinim periodima, ali nisu uspijeli reagirati na pravi način u nekim situacijama koje se moraju realizirati ukoliko se želi ostvariti pozitivan rezultat u ovakvoj utakmici.

Inače, Hajduk je igrao sa trojicom dojučerašnjih juniora čiji se nastup može ocijeniti korektnim.

Utakmica je otvorena uz ne previše rizika, uglavnom ispitivanjem snage protivnika na sredini igrališta. Dinamo je prvi put zaprijetio u petoj minuti udarcem Vukojevića sa 20 metara kojeg je Varvodić uz manje probleme uspio zaustaviti.

Nakon toga bilo je još nekih pokušaja s obje strane, a treba izdoviji Andrićev udarac sa 20 metara nakon odbijene lopte kojeg je vratar domaćih Koch nogom obranio. U 36. minuti Modrić je izveo udarac iz kuta, Bišćan glavom prebacio loptu na drugu stranu gdje Mandžukić iz čiste situacije sa 5 metara prebacuje čitav okvir Varvodićeva gola.

Bilo je to teže promašiti nego pogoditi ali modri nisu dugo žalili za tom prilikom jer samo minutu poslije nakon novog udarca iz kuta, ovog puta Guelinog, Ivica Vrdoljak glavom trese mrežu Hajduka za vodstvo Dinama.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo apsolutno ništa dobroga, igra se razvodnila sa puno preskakanja igre što su obje obrane lako kontrolirale. Svaka momčad imala je svoj motor koji je vukao prema naprijed, Dinamo Modrića, a Hajduk Dragu Gabrića, ali suigrači ih nisu pratili u želji da naprave nešto više.

Od svega, vrijedno je jedino izdvojiti stopostotnu priliku Tomislava Bušića u zadnjim trenutcima utakmice kada je sam iskosa izašao pred Kocha. Umjesto da rutinski završi najbolju priliku Hajduka na utakmci on čini potez previše driblajući vratara domaćih koji mu odbija loptu.

Na kraju najzadovoljniji su zasigurno igrači i struka Dinama koji su uz ne previše muke došli do pobjede nad najvećim rivalom koji nije imao dovoljno moći da ostvari povoljan rezultat. Ipak, velik broj mladih igrača zalog je za bolju budućnost Hajduka, a Dinamo je još jednom pokazao da mu nema ravnog u Hrvatskoj, jer pobijeđuje i kada ne igra najbolje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.