Tmurna utakmica bez puno prigoda - NK Zadar - NK Rijeka 0-0
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.3.2008 u 18:46.
ZDNews.hr

Dragan Župan - svijetla 'točka' Zadra Foto: Hrvoje Bajlo


Nogometaši Zadra danas su na Stanovima pred oko 2500 gledatelja remizirali sa slabom Rijekom. Zadar je imao svoje prigode no nije ih uspio realizirati.

Riječani su na Stanove stigli oslabljeni neigranjem standardnog prvotimca - vratara Dragana Žilića.

Da je Rijeka bila slaba i troma pokazuje i podatak da su prvi put ozbiljnije zaprijetili Zadrovim vratima tek u 44. minuti kada je Subašić dobro reagirao i sačuvao mrežu od pogotka.

Također valja naglasiti kako se na stadionu okupilo i pedesetak članova riječke Armade koji su konstantno provocirali Zadarsku publiku ružnim i pogrdnim dovicima.

Još ako se doda kako je prije samog početka utakmice desetak 'navijača' Armade privedeno radi pijančevanja, divljanja i narušavanja javnog reda i mira, možemo sami zaključiti o kakvoj se zapravo 'navijačkoj skupini' radi...

Nepunih pet minuta prije početka same utakmice, poćela je i lagana kišica koja je nagovjestila oprezniju igru što se tiće klizećih startova s jedne i druge strane.

Trener Zadra, Dalibor Zebić, nakon povratka 'maestra' Dragana Župana među prvih 11, vratio se formaciji sa jednim napadačem te je Zadar istrčao u sastavu Subašić, Bilaver, Parmaković, Modrić, Surać, Elez, Župan, Tomasov, Batkoski, Puljić, Terkeš

U prvom dijelu Zadran su bili dominantniji no svoje prilike nisu uspjeli iskoristiti te su tako Riječani i ovaj put prošli nekažnjeno. Elez je već u 10. minuti nakon ubačaja sa strane kapetana Zadra Jakova Suraća, imao priliku za pogodak no lopta danas nije htjela u mrežu. Nekoliko prilika u prvih petnaestak minuta imao je i Želimir Terkeš koji također danas nije imao svoj dan, pa ni njega lopta nije slušala.

Surać se opet u 17. minuti nalazi sam ispred gola Radmana no sve prijetnje Zadra ipak je uspio otkloniti Nino Bule.

Oko 20. minute nastupa pad tempa jedne i druge momčadi te se lopta u većini slučajeva nalazi na sredini terena. Zadrani su se trudili i pokušavali doći do Radmanovih vrata no ipak nisu uspjeli. Nekoliko propuštenih prigoda u prvom dijelu imao je i Marin Tomasov koji nije bio dovoljno priseban kako bi uspio konkretizirati prigode.

U 44. minuti Rijeka je imala stopostotnu prigodu kada je Sharbini izašao sam pred Subašića koji dobro reagira i spašava zadarsku mrežu od pogotka.

Drugi dio utakmice donio je još nezanimljiviju igru s obje strane te je tako Tomasov već u 48. minuti imao još jedan 'otvoreni' šut no pogađa ravno u Radmana.

I onda, u 75. minuti najupečatljiviji trenutak utakmice. Marin Tomasov odigrava dupli pas sa Antom Mitrovićem koji mu vraća loptu i ovaj se nalazi u poziciji za šut te pogađa desnu Radmanovu vratnicu. Kakav peh za Zadrane!

To je ujedno bio i posljednji ozbiljniji pokušaj na utakmici te su Rijeka i Zadar na kraju podjelili bodove.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.