Borik Puntamika ipak u ligu za ostanak. KK Dubrava - KK Borik Puntamika 80:60
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 8.3.2008 u 1:10.
ZDNews.hr

Foto: Hrvoje Bajlo (Arhiva)


Teoretske nade Borik Puntamike za ulazak u Ligu za prvaka su nestale nakon pretposljednjeg kola prvog dijela Prvenstva Hrvatske. Porazom od Dubrave u gostima Borik je izgubio sve nade za ulazak među najbolje četiri momčadi koje će kasnije snage odmjeriti sa Zadrom, Cibonom, Splitom i Zagrebom.

Dubrava je uvjerljivo slavila rezultatom 80:60 i tako nastavila superiornost ove sezone na domaćem parketu gdje nisu poraženi cijelu sezonu.

Na ruku gostima nije išla ni činjenica da su umalo zakasnili na susret zbog velikog nevremena. Došli su u dvoranu tek 45 minuta prije početka utakmice i nisu imali šanse protiv raspoložene momčadi domaćina.

Željko Šakić je obilježio prvu dionicu igre sa svojih 9 poena, a crna rupa gostiju duga čak pet minuta u drugom dijelu je usmjerila susret na stranu Dubrave. Veliku prednost na poluvremenu od čak 19 poena prednosti, Dubrava je znalački sačuvala do samoga kraja.

Momčad Borika naoko prijeti u trećoj četvrtini, ali Dubrava ne posustaje i dostiže maksimalnih 30 poena prednosti. Borik na malo opuštanje domaćina u posljednjoj dionici igre odgovara smanjivanjem njihove prednosti na konačnih 20 poena razlike. Momčad Borik Puntamike tako očekuje Liga za ostanak, prvi puta otkad igraju u najelitnijem rangu hrvatske košarke.

Podsjetimo, u sezoni 2004/05, momčad trenera Tihomira Bujana (te sezone trenera godine u Hrvatskoj) došla je do polufinala Kupa gdje nisu mogli preko Cibone, a u Ligi za prvaka su pružili solidan otpor s obzirom na svoj budžet i mogućnosti, te natjecanje završili na sedmom mjestu.

Slijedeće sezone su napravili mali pomak prema naprijed i završili na 6. mjestu, međutim šira košarkaška javnost će tu sezonu Borika pamtiti ponajviše po skalpu kojeg su skinuli "starijem bratu" Zadru.

Strateg domaćih Tonči Mašina, inače bivši pomoćnik trenera Zadra Danijela Jusupa, bio je vrlo sretan ulaskom u Ligu za prvaka, te se zajedno s igračima i navijačima na parketu proveselio ovom uspjehu.

Najistaknutiji pojedinac u momčadi Dubrave bio je Tomislav Čuljak koji je postigao 20 poena, 14 poena uz četiri skoka i sedam asistencija (val. 24) je dodao Smiljanić, a dvoznamenkasti su još bili Kartelo s 13 poena i šest skokova, te mladi Vragović s 11 poena.

U momčadi gostiju jedini dvoznamenkasti je bio Antonio Bilić sa 16 poena i pet osvojenih lopti, a blizu dvoznamenkastog učinka su bili Čular s 9 poena i četiri skoka, te Žorž koji je također zabio 9 poena.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.