Četvrti poraz u nizu Zadrana. KK Vojvodina Srbijagas - KK Zadar 74:69
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 7.3.2008 u 21:48.
ZDNews.hr

Foto: Hrvoje Bajlo (Arhiva)


Nakon poraza od FMP-a u Jazinama, Geoplin Slovana u gostima, te Heliosa u Jazinama, Zadrani su doživjeli novi neuspjeh. Poraženi su na gostovanju u Novom Sadu od Vojvodine rezultatom 74:69.

Puno je nemira bilo u Jazinama ovoga tjedna, momčad je štrajkala zbog neisplaćenih plaća, pa potom bila kažnjena, da bi dvoboj protiv Vojvodine bio pod znakom upitnika zbog političkih problema.

Zadrani su se unatoč preporuci Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) da ne idu u Novi Sad ipak uputili prema Srbiji praćeni velikim nevremenom i orkanskom burom.

Pred oko 200 gledatelja u dvorani Spens u Novom Sadu, Zadrani su poraženi od devetoplasirane momčadi regionalne NLB lige rezultatom 74:69. Unatoč tome što su u dvoranu zbog sigurnosnih mjera pušteni samo gledatelji s godišnjim kartama, Zadrani nisu uspjeli doći do pobjede i prekida crnog niza.

Momčad Ace Petrovića kontrolirala je igru i imala povoljan rezultat 35-36 minuta, ali pad u završnici i parcijalni rezultat od 18:6 u posljednjih pet minuta u korist domaćina koštao je zadarsku momčad pobjede.

Nakon svake od prve tri četvrtine Zadar je imao plus na svome kontu, ali odlična igra Vojvodine u završnici i pobjeda u zadnjoj četvrtini od čak 17 poena razlike (27:10) im je na koncu donijela trijumf.

U prvu četvrtinu se ušlo koševima Paunića koji je, valja spomenuti, skoro kreirao iznenađenje u prvom susretu ove dvije momčadi u Jazinama postigavši 23 poena. Jure Lalić igra dobro u prvoj četvrtini te postiže četiri uzastopna koša i uz pomoć Coreyja Brewera nosi igru svoju momčadi u prvoj dionici.

Međutim, u obrani zadarski centri ne pronalaze rješenja za stasitog Vladimira Golubovića koji samo u prvih 10 minuta zabija 8 poena. Raspoložen je na strani domaćina uz Golubovića bio i Bojović. Brewer na najbolji mogući način, sa svojih uzastopnih pet poena završava prvu četvrtinu za prednost Zadra od 23:18.

U drugoj četvrtini je američki razigravač nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu, zabivši svoju treću tricu iz tri pokušaja za 8 poena prednosti za zadarsku momčad. Zadrani imaju +7 do serije Bajića, Paunića i Nemetha za približavanje Vojvodine na samo jedan poen zaostatka.

Svoje prve poene u 18. minuti postiže kapetan Todor Gečevski, te uz pomoć Baraća i Stallwortha ponovno dovodi svoju momčad u osjetniju prednost 39:32 te Zadrani na veliki odmor odlaze sa solidnih sedam poena prednosti.

Raspoloženom Goluboviću su se u trećoj četvrtini pridružili Ivanović, Paunić i Nemeth, a na krilima Pankracija Baraća i njegovih vezanih sedam poena (jedna trica) Zadar odlazi na velikih +13, četiri minute do kraja treće četvrtine. Koševi Gečevskog donose Zadru najveću prednost u utakmici, ogromnih 57:42. Međutim, trica Nemetha i koš Golubovića vraća domaćina na pristojnih 10 poena zaostatka.

Na samom kraju treće dionice, Štimac svojim polaganjem vraća Zadar na +12. Valja istaknuti jedan kuriozitet, Vojvodina je promašila prvih 15 pokušaja za tricu, a prvi pogodak iza linije 6.25 m je postigao Nemeth u 29. minuti.

Četvrtu četvrtinu je otvorio raspoloženi Barać svojim koševima za +14 Zadra. Na drugoj strani mu odmah uzvraća mađarski internacionalac Nemeth tricom, a topljenje zadarske prednosti nastavlja Đorđević još jednom tricom.

Upravo će se Đorđević na kraju pokazati kobnim za Zadar, jer je on u samoj završnici postigao neke važne poene. Treću tricu Vojvodine za redom postiže Nemeth i približava svoju momčad na samo pet poena zaostatka. Loše je igrao Zadar u tim trenucima, Johnson je promašio dvije trice, Štimac je jednom bio blokiran, a promašaje su upisali i Gečevski, te Brewer za tricu.

Seriju Vojvodine od 9:0 prekida Stallworth svojim koševima, međutim u mini-seriju kreće neumoljivi Golubović koji dovodi susret ponovno u egal. U tom trenutku su igrači Ace Petrovića imali tri poena prednosti nešto više od četiri minute prije kraja. Nakon toga dolazi već spomenuti promašaj Gečevskog za tricu, a krilni centar domaćih Ivanović tricom postavlja 63:63. Zatim Brewer pogađa samo jedno bacanje, a Golubović zabija dva poena za prvo vodstvo svoje momčadi nakon prve četvrtine.

Johnson zatim pogađa jedno bacanje, Nemeth pogađa šut s poludistance, a agonija Zadrana s linije za slobodna bacanja se nastavlja. Stallworth također kao svoji sunarodnjaci Brewer i Johnson pogađa jedno bacanje, a u junaka susreta na drugoj strani se pretvara Dušan Đorđević svojom drugom tricom za 70:66. Brewer zatim pogađa koš uz faul Golubovića, zabija dodatno bacanje i nakon toga Zadar ponovno ima šanse jer je do kraja nešto manje od minute, a zaostatak je samo jedan poen.

Međutim, neumoljiv je bio Đorđević koji s crte za slobodna bacanje ne promašuje i s četiri pogotka u nizu dovodi svoju momčad do pobjede. Dva očajnička pokušaja Brewera iza linije za tri poena nisu bila precizna i domaćin tako dolazi do dva važna boda u borbi za poziciju u doigravanju.

Ostaje žal za prokockana dva boda koja su Zadrani vjerojatno mogli dodati na svoj konto uz nešto više koncentracije u posljednjim trenucima. Vojvodina je nakon 15 promašaja za tricu pogodila slijedećih 6/7 i zasluženo uzela ponuđeno. Prevagu su domaći imali u skokovima (32-26), asistencijama (16-7), dok je šut za dva i tri poena bio podjednak. Zadrani su uz to imali i četiri izgubljene lopte više od domaćina.

Kod ekipe Vojvodine, istaknuo se nezaustavljivi Golubović za kojeg gostujući centri nisu našli rješenja. Vrhunsku utakmicu je odigrao 210 cm visoki centar, postigavši 20 poena (9/14 šut), a tome je dodao 14 skokova, četiri asistencije, dvije ukradene lopte, jednu blokadu i pet iznuđenih prekršaja za ukupnu valorizaciju 37. Nemeth je dodao 15 poena, a Đorđević je postigao važne koševe u završnici i završio s 10 poena i pet skokova.

U momčadi Zadra najraspoloženiji je bio Brewer s 15 poena, tri skoka i tri asistencije. Barać je dodao 13 poena, 11 je ubacio Johnson, a Stallworth je zabio 10 uz po tri skoka i asistencije. Dobre role su odigrali i Gečevski s 8 poena i sedam skokova te Lalić s 8 poena i pet skokova.

Zadranima je ovo četvrti poraz u nizu u NLB ligi, ali još uvijek imaju sve pod kontrolom i samo im jedna pobjeda nedostaje da bi i matematički osigurali drugo mjesto. Momčad Ace Petrovića će se morati brzo pribrati jer ih već u utorak čeka mnogo važniji susret osmine finala ULEB Kupa u Jazinama protiv Pamese, dok je slijedeća obaveza u regionalnoj ligi zakazana za narednu subotu u 20:15 minuta kada će odigrati susret pretposljednjeg kola regionalne lige protiv Hemofarma u Vršcu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.