Gringo 2 ide dalje punim jedrima
Piše: Branko Tabak (057info) | Objavljeno 7.3.2008 u 20:47.
ZDNews.hr

Foto: More.hr


ZADAR - JK Uskok je danas produžio poslovnu suradnju s tvrtkama Navigo Sistem iz Zagreba i Kelteks iz Karlovca. Najtrofejnija i najdugovječnija hrvatska posada krstaša, Uskokov Gringo 2, na taj je način dobila opremu vrijednu 130 000 kuna.

Ove godine Gringo 2 bilježi deset godina postojanja. Do sada je osvojio nebrojeno trofeja. Izdvajamo dva novijeg datuma, naslov državnog prvaka 2006. te 6. mjesto na Europskom prvenstvu 2007. godine. Dvije godine u nizu Gringo 2 i njegov korilar Robert Sandalić su prvi na ljestvici svih hrvatskih krstaša i kormilara.

Ugovor s dopredsjednikom kluba Milanom Odakom potpisali su direktor Navigo Sistema Neven Čolić i Damir Tomičić iz sektora prodaje Kelteksa.

Keltekst se bavi proizvodnjom proizvoda na bazi tehničkog tekstila, odnosno od staklenih vlakana, koji se, među ostalim, primjenjuju u brodogradnji. O razlozima ulaganja u JK Uskok Tomičić kaže:

- Naši materijali se mogu promovirati kroz proizvod. Jedrilica je jedan njih. Zadar je kolijevka jedrenja, ekipa Gringa će, nadam se, biti još uspješnija ove godine i mi im to od srca želimo.

Navigo Sistema je generalni zastupnik tvrtke Garmin, proizvođača GPS uređaja. -Volim more i ja se nadam da će i drugi sponzori prepoznati ovakvo nešto i da će naše jedrenje prosperirati s pravim sponzorima i timovi, kazao Neven Čolić.

Tajnu dugovječnosti posade Gringa 2 otkrio je kormilar Robert Sandalić:

- U pitanju je izuzetna ljubav prema ovom sportu, velika žrtva. Ti ljudi su po 200 dana u godini na moru tako da bez ljubavi tu ne bi bilo ničega.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.