Stigle plaće ali i kazne igračima i treneru KK Zadar Aleksandru Petroviću
Piše: TV Vox / Slavica Vulin | Objavljeno 3.3.2008 u 22:48.
ZDNews.hr

Giuseppe Giergia i Aleksandar Petrović Foto: Hrvoje Bajlo (Arhiva)


Zadarski košarkaši, osim što im bodovi u NLB ligi bježe sa domaćeg terena, muku muče i sa plaćama koje u posljednje vrijeme kasne. Subotnji poraz od slovenske momčadi Heliosa i blijeda igra, bio je način kojim su htjeli svratiti pozornost kako Uprava ne izvršava svoje obveze prema njima.

Zadar voli isticati kako je najkošarkaškiji grad u Hrvatskoj i da se o ovom sportu doista vodi računa. Zašto onda računi igrača zjape prazni? Nakon nekoliko štrajkova upozorenja i kulminacije u subotu, održan je zatvoreni sastanak sa sportskim direktorom, Giuseppeom Giergiom.

Iz kancelarija kluba došla je odluka o kažnjavanju svih igrača, kao i trenera Ace Petrovića skidanjem 20 % od plaće, ali i kako su krenule isplate zaostalih dugova.

Stav Uprave kluba je kako su igrači unatoč kašnjenju dužni odrađivati treninge i pružati sve od sebe na utakmicama i da bi svakako trebalo izbjegavati ovako drastične metode. A bile one drastične ili ne, sport je danas veliki biznis i kao i u svakom drugom poslu novac je najveći motivator, a da se do njega dođe, ponekad se ne biraju sredstva.

Jedino boli što se ovo događa u trenucima ključnim za daljnje uspjehe Zadra. Nastavak Uleb kupa je pred vratima, protivnici su sve jači, 2. mjesto NLB lige ozbiljno se trese. Giergia je najavio kako je rješenje vrlo jednostavno-vratiti se pobjedama i time se vraća onih oduzetih 20 %.

Ipak, možda važnije od novca trebalo bi biti vraćanje povjerenja, a nek isplata preostalog duga bude znak ostvarenja obećanog.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.