Poraz Borika u Sinju, odluka pada u Dubravi
Piše: Roman Morović | Objavljeno 2.3.2008 u 1:56.
ZDNews.hr

Najefikasniji Bilić i Dević sa po 16 poena


Košarkaši Borik Puntamike u 16. su kolu A-1 lige upisali osmi ovosezonski poraz. Puntamičani su sinoć u Sinju poraženi od domaćeg Alkara rezultatom 92-90, te su tako bitno smanjili šanse za plasman u ligu za prvaka.

Bila je to još jedna utakmica u kojoj je Borik dostizao veliku, dvocifrenu prednost domaćina, no ovoga je puta za potpuni je preokret nedostajalo malo sreće i koncentracije u završnici.

Mrva i Pavić dvicama su otvorili utakmicu za vodstvo gostiju 2-5, no to je ostala jedina prednost Borika do kraja susreta.

Već na početku se vidjelo kako je Alkar bolje ušao u utakmicu i do kraja prve četvrtine stvorio laganu prednost od četiri poena 21-17. U sličnom ritmu započela je i druga četvrtina, a Sinjani su iz minute u minutu povećavali prednost, te su u 13. minuti susreta imali +10, 34-24.

Do kraja poluvremena Borik je uspjeo smanjiti maksimalnih 13 poena prednosti na pristojnih -8, te na odmor otići s rezultatom 52-44.

Većih promjena nije bilo niti u trećoj četvrtini, a domaći su u dva navrata došli i do 15 poena prednosti 69-54 i 71-56, da bi Mrva sa linije slobodnih bacanja zaključio treću dionicu igre na 71-58.

Posljednja četvrtina u potpunosti je pripala Puntamičanima, a u završnici su ih samo milimetri dijelili od potpunoga preokreta. Borik prvo serijom 7-0 (Dević 5, Pavić 2) smanjuje na -6, 71-65, a nešto kasnije novom serijom 6-0 (4 Mrva, 2 Jurjević) dolazi na samo tri poena zaostatka 73-70.

Ipak, domaći vrlo brzo vraćaju prednost koju su imali tokom čitavog susreta i tri minute prije kraja vode sa +10, 86-76. "Alkari" su u mislima već polako privodili utakmicu kraju, no Borik se nije predavao. Igrači Tihomira Bujana vraćaju se u igru sjajnom serijom 10-1, te dolaze na samo "pola koša" zaostatka 87-86.

Najraspoloženiji u završnici bio je mladi play Borika Antonio Bilić koji je u posljednjoj minuti Puntamičanima donijeo čak i izjednačenje 88-88. U finalnom ruletu slobodnih bacanja pobjedu ipak, sretno i spretno, odnosi Alkar sa konačnih 92-90.

Najefikasniji kod Borika bili su Bilić i Dević sa po 16 poena, a vrlo dobri bili su i kapetan Mrva (13 poena, 7 skokova), Pavić sa 11 poena, te Ivan Čular sa 10 poena i 6 skokova.

Najbolji kod pobjednika bio je Stipe Blajić sa 20 poena i 8 skokova. Modrić je ubacio 18, a bivši igrač Borika Paolo Tičina 16 poena.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Ovim porazom Boriku je preostala još samo minimalna nada u četvrto mjesto koje vodi u ligu za prvaka, posebice nakon pobjede izravnog konkurenta Dubrave na teškom gostovanju u Dubrovniku.

Borik i Zabok (domaći poraz od Cedevite 73-81) sada imaju omjer 8-8, dok četvrtoplasirana Dubrava ima 10 pobjeda i 6 poraza.

Presudno će biti iduće kolo kada Puntamičani gostuju upravo kod Dubrave. Podsjećamo, u prvom susretu u Jazinama slavila je Dubrava sa 68-71. Borik stoga mora pobijediti sa više od tri poena razlike, te u posljednjem kolu čekati kiks Dubrave u Sinju, naravno uz domaću pobjedu protiv jake Cedevite.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.