Mislima daleko od parketa: KK Zadar - Helios Domžale 83-87 (nakon produžetka)
Piše: Roman Morović | Objavljeno 1.3.2008 u 23:45.
ZDNews.hr

Nedovoljno za pobjedu - Johnson 25 poena, Gečevski 13 poena, 12 skokova Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar, 1.ožujka 2008.
Dvorana: Jazine
23.kolo NLB lige
Gledatelja: 2500

KK Zadar – Helios Domžale 77-77 (nakon produžetka: 83-87)
(17-26 ; 18-16 ; 23-21 ; 19-14 ; 6-10)

Suci: Ademir Zurapović (BiH), Branislav Mrdak (Srb) i Saša Maričić (Srb)

KK Zadar: Stallworth 13, Stipčević 8, Barać, Johnson 25, Prostran, Gečevski 13, Lalić, Macura 5, Štimac 2, Brewer 17
Trener: Aleksandar Petrović

Helios Domžale: Janža 23, Zalokar, Troha 23, Mihalič, Ingram 10, Zagorc, Krušič, Žerak 2, Močnik 7, Lashkevich 20, Krejić 2
Trener; Zoran Martič

Nakon što su porazima od FMP-a i Geoplin Slovana izgubili svaku nadu u prvo mjesto na kraju regularnog dijela NLB lige, košarkaši Zadra danas su ubilježili i treći uzastopni poraz u ovom natjecanju.

Zadrani su večeras, u 23. kolu regionalne lige, na opće iznenađenje, u Jazinama poraženi od slovenskog fenjeraša Heliosa iz Domžala. Nakon što je regularni dio utakmice završio rezultatom 77-77, Helios je u produžetku slavio sa 83-87 i tako došao do svoje šeste ovosezonske pobjede.

Prvo poluvrijeme 35-42

Motivirani gosti, koji se sa Širokim i Geoplinom bore za izbjegavanje posljednjeg mjesta na tablici, odlično su otvorili utakmicu, te u prvih tridesetak sekundi tricama Janže poveli 6-0.

Tu su prednost Slovenci, koje je u Jazine došlo podržati pedesetak navijača iz Domžala, lagano povećavali sve do maksimalnih +14 (17-31 i 27-41). Tek pred kraj poluvremena Juby Johnson sa tri uzastopne dvice vraća Zadrane u igru i na odmor se odlazi s vodstvom Heliosa 35-42.

Goste su u prvom poluvremenu predvodili Janža i Troha (kombinirano 24 poena), dok su kod Zadra samo Johnson i Brewer korektno odradili svoj posao.

Drugo poluvrijeme 42-35

Juby je dvicom otvorio i drugo poluvrijeme, a nakon koša Gečevskog Zadar je došao na samo -3, 39-42. Johnson je danas uistinu bio jedini raspoloženi igrač u bijelom dresu, te je sredinom treće četvrtine Zadru donio i prvo vodstvo na utakmici 54-53.

Iako je bilo za očekivati da će Zadar kao i obično utakmicu prelomiti upravo u trećoj četvrtini gosti se nisu predavali, te u posljednju dionicu igre ulaze s vodstvom 58-63.

Kada je Zadar, serijom 10-1 na otvaranju četvrte četvrtine, došao do prednosti 68-64, izgledalo je da je utakmica konačno prelomljena u korist domaćina.

Ipak, gosti iz Domžala danas su pokazali veliku čvrstinu i karakter, te se pred sam kraj utakmice uspjevaju vratiti sa -5 (74-69) i tricom odličnoga Janže doći do izjednačenja 74-74.

Brewer u iduća dva napada pogađa jedno slobodno bacanje i dvicu, a regularni tijek susreta tricom zaključuje Jack Paul Ingram tricom za 77-77.

Iako je do kraja utakmice preostalo još gotovo 50 sekundi niti jedna momčad nije realizirala napad za eventualnu pobjedu.

Produžetak: 6-10

Utakmica koja je od samoga početka bila vrlo neobična morala je i završiti na neobičan način. Nakon što je Troha tricom otvorio produžetak, a Juby Johnson pogodio jedno od tri slobodna bacanja, na semaforu je, sve do posljednje minute, svijetlilo 78-80.

Tada Stallworth pogađa dva slobodna bacanja za izjednačenje, a ponajbolji igrač Heliosa Robert Troha rješava utakmicu prvo tricom, a potom i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja za 80-85.

Zadranima je u završnici definitivno nedostajalo svježine i koncentracije, a tokom čitavog susreta glavama su bili svugdje samo ne na parketu. Jedan od razloga može biti i potrošenost nakon odlične igre u utorak protiv Azovmasha, no onaj važniji objasnio je trener Petrović na press konferenciji nakon utakmice.

Konačnih 83-87 postavio je Rok Stipčević sa zvukom sirene.

Statistika

Goste su do pobjede nosili odlični Janža i Troha (oba po 23 poena). Lashkevish je dodao 20 uz 7 skokova, a Ingram je u imao po 10 poena i skokova. Vrijedi zabilježiti i učinak Jure Močnika koji je uz 7 poena čak 9 puta asistirao.

Kod Zadra jedini raspoloženi bio je Juby Johnson koji je za 40 minuta ubacio 25 poena. Brewer je zabio 17 (+7 skokova), a Stallworth i Gečevski po 13 koševa, s tim da kapetanu treba pripisati i 12 skokova.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Iako je Zadar ovim, ukupno šestim porazom u NLB ligi ove sezone, donekle pokvario sjajan dojam koji je do sada ostavio u ovom natjecanju, drugo mjesto ne bi trebalo doći u pitanje.

Zadranima je naime dovoljna samo jedna pobjeda sa iduća dva gostovanja (Vojvodina, Hemofarm), a za svaki slučaj ostaje i poslastica posljednjeg kola kada u Jazine stiže Crvena Zvezda.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.