Azovmash demoliran, Zadar u osmini finala ULEB kupa: KK Zadar - Azovmash Mariupol 77-60
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 26.2.2008 u 20:58.
ZDNews.hr

Serhiy Lishchuck i Todor Gečevski Foto: Filip Brala


Zadar, 26.veljače 2008.
Dvorana: Jazine
1/16 finala ULEB kupa
Gledatelja: 3500

KK Zadar – Azovmash Mariupol 77-60
(18-19 ; 17-11 ; 18-13 ; 24-17)

Suci: Petr Sudek (Slovačka), Sergey Mikhaylov (Rusija) i Petar Obradović (BiH)

KK Zadar: Stallworth 11, Stipčević, Barać, Johnson 23, Prostran, Gečevski 15, Marčinković 1, Šarlija, Lalić 2, Macura 7, Štimac 8, Brewer 3
Trener: Aleksandar Petrović

Azovmash Mariupol: Liadelis 12, Archibald 12, Skutyelnik 6, Henderson, Loktionov, Lishchuk 10, Meshcharakou 12, Van de Hare, Buford 8, Ivshyn
Trener: Memi Bečirović

Košarkaši Zadra debelo su premašili željeni cilj uoči uzvratne utakmice šesnaestine finala ULEB cupa pobjedom od 17 razlike i na taj se način plasirali u sljedeći krug gdje će igrati protiv uspješnijeg iz dvoboja Panioniosa i Pamese.

Najbolji dio zadarske igre večeras je bila odlična igra u obrani, pogotovo u drugom dijelu kada su potpuno limitirali vanjsku liniju Azovmasha koja je ostala bez značajnijeg učinka. Između ostalih treba izdvojiti Jubyja Johnsona koji je vodio domaće do pobjede sa 23 poena.

Prva četvrtina otvorena je serijom Zadra 7:0 uz ipak dosta nervoze, pogotovo pri skoku. Gosti prve koševe postižu tek nakon četiri minute, a vode ih Liadellis sa dvije trice i Archibald koji kontrolira reket i kupi dosta lopti.

Zadarska obrana u tim je trenucima izgledala dosta propusno, čemu svjedoči serija gostiju od 11:1. Igra Zadra malo je živnula ulaskom Baraća ali gosti nakon prve četvrtine vode sa košem razlike.

U novoj četvrtini ništa bitno nije se promijenilo. Zadar se pokušava odvojiti ali gosti se vraćaju ovaj put serijom 6:0. Ponovno dosta nervoze kod domaćih, loša slobodna bacanja i slab skok pridonijeli su da se gosti lako vrate.

Zadar na poluvijeme odlazi sa plus pet i nadom da će se u drugom dijelu napadačka igra promijeniti na bolje. Nastavak je napokon donio osjetniju Zadrovu prednost. Napad je sada izgledao puno bolje i tečnije, a razina igre u obrani bila je još bolja nego u prvom poluvremenu što je bilo dovoljno za veću razliku.

U ovom dijelu Brewer je postigao jedina tri poena, a Macura je napokon pokupio nekoliko napadačkih skokova i poentirao u dva navrata. Četvrtinu je završio Stallworth sa tri poena za najveću prednost Zadra od 10 razlike.

Posljednji dio igre označio je potpuni raspad sisteme kod gostiju koji nisu uspijevali odigrati ništa. Domaći su pogađali gotovo sve, napokon dominirali u skoku i serijom 12:0 praktički osigurali put u Atenu ili Valenciju. Bilo je očito da su se gosti predali već sredinom četvrtine.

Krajem utakmice, kada je sve već bilo gotovo, Aco Petrović dao je priliku mladima Prostranu, Marčinkoviću i Šarliji kako bi osjetili atmosferu važne europske utakmice. To će im u budućnosti sigurno trebati.

Atmosfera u Jazinama ponovno je bila na najvišoj razini. Tornado je još jednom bio na visini zadatka, a posebna priča su navijači Azovmasha koji su u vrlom malom broju zajedno sa momčadi došli u Hrvatsku kako bi podržali svoj klub.
Nadamo se da će košarkaši Zadra razinu igre iz drugog poluvremena prenijeti i na utakmice osmine finala kako bi svladali jakog protivnika koji ih očekuje (Pamesa – Panionis).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.