Četvrti uzastopni poraz: KD Geoplin Slovan - KK Zadar 78-73
Piše: Roman Morović | Objavljeno 24.2.2008 u 9:03.
ZDNews.hr

Jedini raspoloženi - Shammel Stallworth (25 poena)


Kobna veljača za košarkaše Zadra se nastavlja. Nakon poraza od Zagreba, FMP-a i Azovmasha, Zadrani su jučer poraženi i na gostovanju kod posljednje momčadi NLB lige Geoplin Slovana.

U 22. kolu regionalne lige Slovan je u dvorani Kodeljevo u Ljubljani slavio sa 78-73, te tako ostvario tek svoju petu ovosezonsku pobjedu u ovom natjecanju.

Zadar je dobro ušao u utakmicu i prvu četvrtinu dobio sa 21-17, no domaći su ipak bili nešto svježiji i motiviraniji, te do kraja poluvremena prelaze u vodstvo 42-37.

U drugom poluvremenu Zadar je polako stizao prednost domaćih, a utakmica je praktički cijelo vrijeme bila u egalu, bez pokušaja ijedne momčadi da kakvom serijom poena prelomi susret u svoju korist.

Takva utakmica bila je osuđena na dramatičnu završnicu koja se ovoga puta pokazala kobnom po Zadrane. Uoči posljednje minute susreta na semaforu je svijetlilo 73-73 i lopta je bila u posjedu Zadra.

Ipak, nedostatak svježine i koncentracije ovoga je puta koštao Zadrane što su domaći igrači znali iskoristiti i na kraju zasluženo slavili sa 78-73.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Shammel Stallworth koji je postigao 25 poena, a osim njega jedini igrač Zadra sa dvocifrenim brojem poena bio je Corey Brewer (12).

Najefikasniji kod domaćina bio je Amerikanac De Marco Johnson sa 18 poena, a vrlo dobri bili su i Clemons sa 14, Petrov sa 13, te Stipe Modrić sa 10 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Evo kako je utakmicu iz Ljubljane za Zadarsport komentirao direktor KK Zadar Giuseppe Giergia:

"Utakmicu smo otvorili dosta dobro međutim pred kraj poluvremena smo zaigrali nešto slabije i tada su se oni odvojili na pet razlike. Smatram da su danas podbacili svi igrači osim Stallwortha koji je odigrao izuzetno dobru i kvalitetnu utakmicu. Svi su drugi igrali ispod svojih mogućnosti.

Ovaj poraz nikako nije dobar uoči utakmice ULEB kupa u utorak. Moramo se mobilizirati i odigrati puno kvalitetnije kao momčad. Na samom kraju, kod nerješenog rezultata, smo imali nekoliko grešaka što su oni iskoristili i pobijedili.

Bilo je 73-73 minutu prije kraja i imali smo loptu. Mi smo pogriješili, oni pogodili i to je to. Mi smo promašili četiri zadnja napada i to nas je na kraju skupo koštalo. Odigrali smo loše i zasluženo smo izgubili ovu utakmicu."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.