Kapetan okrunio pritisak u drugom poluvremenu: NK Zadar - NK Slaven Belupo 1-0
Piše: Roman Morović | Objavljeno 23.2.2008 u 18:35.
ZDNews.hr

Kapetan Zadra Jakov Surać Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar 23. veljače 2008.
Dvadeseto kolo T-com 1. HNL
Stadion Stanovi
Gledatelja: 2500
Vrijeme: sunčano
Teren: dobar

NK ZADAR – NK SLAVEN BELUPO 1-0 (poluvrijeme: 0-0)

SUDAC: Ivan Bebek (Rijeka)
Pomoćnici: 1. Tomislav Petrović (Valpovo) , 2. Tomislav Šetka (Đakovo)
Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek)
Delegat Udruge Prve HNL: Branko Bebić (Metković)

STRIJELAC: 1-0 Surać 75.

ŽUTI KARTONI: Parmaković (29. - oštar start), Bilaver (33. - oštar start), Terkeš (52. - simulacija), Župan (54. - prigovor), Mitrović (62. - nesportsko ponašanje)(Zadar) ; Delić (31. - oštar start) (Slaven Belupo)

IGRAČ UTAKMICE: Jakov Surać (Zadar)
NAJBORBENIJI IGRAČ: Marin Tomasov (Zadar)

NK ZADAR (3-5-2): Subašić - Batkoski, Parmaković, Puljić – Modrić – Bilaver (od 67. Gregov), Surać (kap.), Tomasov (od 89. Mišlov), Elez – Terkeš, Mitrović (od 73. Ćustić)

Na klupi: Vuković, Milin, Župan, Balašković
Trener: Dalibor Zebić

NK SLAVEN BELUPO: Iveša, Bošnjak, Čaval, Božac, Poldrugač, Šehić, Sopić, Delić (od 69. Kokalović), Poljak, Jajalo (od 79. Kresinger), Jurić (od 89. Šomoci)
Na klupi: Rodić, Purić, Radiček, Ajduković
Trener: Krunoslav Jurčić

Na najbolji mogući način nogometaši Zadra otvorili su danas proljetni dio sezone Prve HNL. Zadrani su, u prvoj službenoj utakmici u 2008. godini, pred oko 2500 gledatelja na Stanovima porazili koprivnički Slaven Belupo rezultatom 1-0.

Prve utakmice nakon dugog perioda priprema uvijek su specifične, a takva je bila i ova. Prvih dvadesetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga, praktički bez udaraca prema vratima.

Tek oko dvadesete minute budi se Želimir Terkeš koji prvo nakon kornera glavom puca pored gola, a nešto kasnije njegov slobodnjak sa 25 metara gostujući vratar Iveša odbija u korner.

Najbolju priliku za goste propustio je Delić u 29. minuti kada je na rubu kaznenoga prostora zaobišao vratara Subašića, ali iskosa s desne strane nije uspio pogoditi praznu mrežu.

Minutu kasnije lopta je preko Suraća došla do Tomasova, ovaj je dodao do Terkeša koji se sjajno oslobađa gostujućeg braniča, puca sa nekih 6-7 metara iskosa s desne strane, no njegov udarac ponovno zaustavlja Vanja Iveša.

Do kraja poluvremena vrijedi zabilježiti samo još žute kartone Delića i Bilavera zbog oštrih prekršaja.

U drugi dio momčadi ulaze bitno agresivnije i borbenije, no blaga premoć je tokom cijelog susreta bila na strani domaćina.

Zadar je bio taj koji je imao veći posjed lopte i čitavo vrijeme prijetio. Najaktivniji je bio Želimir Terkeš koji se već u prvih desetak minuta nastavka našao u dvije dobre prigode, no u oba je slučaja gostujuća mreža ostala netaknuta.

U 52. minuti sudac Bebek dodijelio mu je čak i žuti karton zbog simulacije, a uskoro je požutio i Dragan Župan zbog prosvjedovanja sa klupe za pričuve.

Županu je ovo treći žuti karton, te će sigurno propustiti utakmicu u Varaždinu za tjedan dana, no na Stanovima se nadaju kako će biti spreman za domaći ogled s Rijekom za dva tjedna.

Teško je danas bilo nadomjestiti Županovu kreativnost u igri, no Zadrani su u tome uspjeli ponajviše zahvaljujući dobroj fizičkoj pripremljenosti.

U 66. minuti Tomasov je izbio sam, oči u oči, sa gostujućim vratarom, no Iveša njegov udarac kroz noge sretno odbija u korner. Bilo je to razdoblje najvećeg zadarskog pritiska.

Prvo je Terkeš nakon kornera pogodio gredu, a samo minutu kasnije dvije grede u jednoj akciji pogodili su ponovno Terkeš i Ante Mitrović.

1-0 Jakov Surać

Gol je visio u zraku i konačno je stigao u 75. minuti. Tomasov je, malo s lijeve strane, sjajno potkopao loptu i dodao do Ćustića (ušao umjesto Mitrovića u 73.), a ovaj iz prve centrirao u sredinu. Samo centimetri su dijelili Terkeša od pogotka, no lopta se od njega odbila na drugu stativu gdje je spreman bio kapetan Jakov Surać koji je zakucao u praznu mrežu za 1-0.

Bio je to pogodak vrijedan vrlo važna tri boda, a jedinu priliku za poravnanje gosti su imali u 79. minuti. Jajalo je s dense strane ubacio u sredinu do Stjepana Poljaka koji se našao sam samcat na 11 metara, no njegov udarac zaustavila je vratnica.

Nakon toga Zadar je kontrolirao igru i rezultat do kraja susreta i zasluženo zadržao tri boda na Stanovima.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.