Dalibor Zebić: "Pripreme su bile dobre, spremni dočekujemo Slaven Belupo"
Piše: Roman Morović i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.2.2008 u 14:03.
ZDNews.hr

Pedeset dana napornih priprema je prošlo, sada sljedi ono najvažnije - utakmice


Nakon gotovo pedeset dana priprema i osam prijateljskih utakmica nogometaše Zadra sutra konačno očekuje prvi pravi prvenstveni ispit. Gost na Stanovima je neugodni Slaven Belupo koji, iako oslabljen za Vrućinu i Radeljića (otišli put Njemačke), uvijek ima europske ambicije.

Evo kako je čitav tijek priprema i brojne nerješene ishode u prijateljskim susretima za Zadarsport komentirao trener NK Zadar Dalibor Zebić:

"Nastavili smo taj trend prijateljskih utakmica koje ne shvaćamo kako bi trebali ali dobro. Nadam se da će se ponoviti povijest pa da na pripremama igramo loše, a u prvenstvu dobro.

Pripreme su možda bile nešto teže nego do sada jer je došao novi kondicioni trener, te je naglasak bio na snazi, sprintevima i sl. Bilo je nešto teže nego prije i igračima je trebalo malo vremena da se prilagode. Mislim da će tek sada, na ovim taktičkim treninzima, ta snaga sa priprema doći do punog izražaja."

Momčadi su se priključili i još neki mladi igrači Gregov, Maruna, Rašo...

"I zbog njih se nadam dobrim rezultatima u ovih prvih nekoliko utakmica jer će tako oni sigurno imati više prostora za igru. Svaka utakmica nam je bitna i nadam se da će do kraja prvenstva što više naših mladih igrača dobiti priliku."

Najveći problem uoči sutrašnje utakmice je neigranje Dragana Župana.

"Župan je u prvom dijelu bio jedan od nosioca igre i sigurno da će nam puno nedostajati ali što je tu je. Moramo uvijek biti spremni jer već sutra može ispasti netko isto tako bitan. Moramo se prilagoditi situaciji.

Balašković je ozljeđen, Bilaver također ima neku lakšu ozljedu, a ne bude li on mogao uskočit će Gregov. Bolje je da igra zdrav igrač pa makar mu to bio prvoligaški debi nego da moramo nepotrebno mijenjati usred utakmice."

Znači li to i promjenu formacije?

"Ako budemo igrali sa dvije špice neće to biti ona klasična igra sa dva napadača nego ćemo tražiti da igraju jedan iza drugoga tako da dobijemo malo čvrstine u sredini.

Moramo prije svega Belupa držati čvrsto na njihovoj polovici. Nećemo posebno mijenjati stil igre nego će Mitrović ili Terkeš preuzeti to Županovo mjesto povučenog napadača, a sve ostalo ostaje isto."

Koliko može pružiti Ante Mitrović s obzirom na činjenicu da je njegova igra u javnosti često kritizirana?

"Mitroviću treba kontinuitet utakmica i pravih treninga. Na njemu je kao i na ostalima da se nametne prvenstveno kroz treninge, a ako ne zabiješ na treninzima ne možeš ni na utakmicama.

Na njemu je da radi, da zasluži priliku, a kada je dobije da je zgrabi. Napadač prije svega mora težiti jednom do dva dodira i završetku akcije. To je smisao špice, a sve ostalo je nebitno.

Mora igrati što jednostavnije sa što manje dodira. Ako je napravio sve da se oslobodi onda mora iskoristiti šansu kad je unutar šesnaest metara da puca iz svake pozicije."

Motiva sigurno neće nedostajati, dijelom i zbog prve utakmice i čudnog poraza u Koprivnici.

"Imamo veliki motiv da se dokažemo i da pokažemo da dobre igre iz prvog dijela prvenstva nisu bile slučajne. Sigurno da nam je ova prva utakmica izuzetno bitna i rezultatski i zbog samopouzdanja.

Prvu utakmicu sa Slaven Belupom smo odigrali poprilično dobro iako smo imali jednu crnu rupu od dvadesetak minuta. Sve ostalo je bilo praktički ravnopravno, čak smo i poveli na toj utakmici.

Bez obzira na odlaske Vrućine i Radeljića oni i dalje imaju visoke ambicije. To je jedna vrlo ambiciozna sredina, dobro posložena i znamo da nas čeka težak posao. Ja se nadam da ćemo pružiti jednu dobru utakmicu.

Gubili su i od Međimurja i od Intera što pokazuje da nisu ništa posebo jaki u gostima. Kako uđemo u utakmicu tako ćemo igrati. Na našim se utakmicama uvijek sve vidilo po prvih desetak minuta."

Krajem prošle godine više se pričalo o sucima nego o nogometu. Što očekujete u nastavku prvenstva?

"Suci su upozoreni, vidjeli su koliko su grešaka radili. Mislim da nema više neke velike borbe za prvo mjesto tako da nema potrebe da se gura Hajduka, Dinama ili bilo koga drugoga. Sudi Bebek koji je uz Trivkovića naš ponajbolji sudac i ja sam siguran da poslije sutrašnje utakmice neće biti repova."

Što treba Zadru kako bi ostvario željeni cilj u iduća tri kola, a to je plasman među prvih šest momčadi.

"Nakon ova tri kola želimo biti među prvih šest momčadi i želimo ostvariti tu jednu utakmicu više na Stanovima. Mislim da će nam uz sadašnje bodovno stanje četiri boda biti dovoljna da ostanemo u prvih šest."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.