Šibenčanke premoćne za zadarsku mladost
Piše: Roman Morović | Objavljeno 20.2.2008 u 20:58.
ZDNews.hr

Marija Vrsaljko - 25 poena i 10 skokova Foto: Hrvoje Bajlo


Košarkašice Zadra očekivano su poražene u četvrtfinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac od ekipe Šibenik Jolly JBS rezultatom 59-95.

Zadranke su dobro otvorile utakmicu, te nakon početnog vodstva gošći 0-2, dvicama sestara Vrsaljko i slobodnim bacanjima Lare Nikpalj povele sa 6-2.

Sredinom prve četvrtine Zadar je ponovno imao +4, 12-8, no Šibenčanke se, ponaviše zahvaljujući odličnoj Anđi Jelavić (11 od 22 Šibenska poena u prvoj četvrtini), vraćaju, te na kraju prve dionice igre vode sa 20-22.

Mlade zadarske igračice u igri su bile prvih petnaestak minuta utakmice. Sve do sredine druge četvrtine Zadranke su se, predvođene Marijom Vrsaljko, držale na minimalnoj razlici.

Četiti minute prije kraja prvog poluvremena domaće su bile na samo -2, 33-35, no tada kreće furiozna serija Šibenčanki 12-0, te na odmor odlaze sa velikih +14, 33-47.

Upravo je završnica prvog poluvremena bila ta koja je prelomila utakmicu iako nema nikakve sumnje je Šibenik daleko kvalitetnija i iskusnija ekipa, te bi prije ili kasnije susret riješio u svoju korist.

Nakon trice Ive Grbas koja je privremeno vratila rezultat na -14, 39-55, Šibenčanke novom serijom 7-0 dolaze i do 23 poena prednosti, 39-62.

U trećoj četvrtini gošće je krenuo i šut za tricu, a preko raspoložene Eveline Guneve pred kraj četvrtine dolaze i do +30, 48-78.

Do kraja utakmice do izražaja je došla i fizička nadmoć Šibenčanki, te je njihova prednost konstantno rasla.

Pred sam kraj susreta trenerica Zadra Marija Mazija dala je priliku i mlađim igračicama, a utakmica je završila sa visokih 36 poena prednosti u korist Šibenika, 59-95.

Konačno, to je i realan odnos snaga solidne euroligaške ekipe i zadarske mladosti kojoj će ova utakmica sigurno poslužiti kao golemo iskustvo za predstojeće utakmice u ligi za prvaka.

Dovoljno o premoći Šibenika govori i činjenica da se čak jedanaest šibenskih igračica upisalo u listu strijelaca, dok je kod Zadranki samo šest igračica postizalo poene.

Najbolja igračica susreta bila je Marija Vrsaljko sa 25 poena i 10 skokova, a kod Zadra su se istakle još i Ana Vrsaljko sa 11 poena i 6 skokova, te Iva Grbas sa 10 poena i 4 skoka.

Kod Šibenčanki najefikasnija je bila kapetanica Ivana Jurić sa 19 poena. Anđa Jelavić ubacila je 14, Luce Ivanković 13, a Fabbri, Dickson i Guneva po 9 poena.

Još jedan statistički podatak koji dobro oslikava današnju utakmicu je omjer izgubljenih lopti. Dok su Šibenčanke na taj način propustile 14 napada, Zadranke su čak 27 puta gubile loptu, a slično stanje je i u omjeru ukradenih lopti (22-8 za Šibenik).


Trener Šibenik Jolly JBS Stipe Bralić



Trenerica Zadra Marija Mazija



Lara Nikpalj


Audio: Hrvoje Bajlo i Martina Pavičić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.