Aco nakon poraza od FMP-a: "Preopterećeni prekršajima"
Piše: Roman Morović | Objavljeno 17.2.2008 u 12:18.
ZDNews.hr


Gdje je Zadar započeo svoju veliku pobjedničku seriju od 14 utakmica tu ju je i završio. FMP (bivši Reflex) još se jednom pokazao kao crna mačka za zadarske košarkaše. Naime, Zadrani su do sada u NLB ligi samo dva puta pobjeđivali beogradsku momčad. Jednom u Jazinama (ovo je peti poraz), te ranije ove sezone na gostovanju u Železniku.

FMP zasigurno nije na razini kvalitete koju je prezentirao proteklih sezona, no jučer su se pokazali vrlo opasnom momčadi koja je sposobna pobijediti svakoga. Evo kako su veliku pobjedu u Jazinama prokomentirali igrač FMP-a Zoran Erceg i trener Slobodan Klipa.

Zoran Erceg:

"Čestitao bih svojim suigračima na pobjedi i mislim da smo zasluženo pobijedili. Nije lako igrati u Zadru ali mi smo uspjeli izdržati taj pritisak. Mi se sada moramo boriti za to osmo mjesto kako bi sljedeće godine ostvarili plasman u Uleb kup. Čestitke Zadru na fer i korektnoj igri."

Trener FMP Slobodan Klipa:

"Bila je ovo jedna čudna utakmica u kojoj smo mi prvu četvrtinu dobili sa 20 razlike, a posljednju sa 14 razlike, dok je Zadar drugu i treću dionicu dobio vrlo uvjerljivo. Očekivali smo vrlo tešku utakmicu, a htjeli smo se prikazati kao momčad u sazrijevanju, momčad koja napreduje i sprema se za sljedeće sezone.

Iznenađen sam što smo u ovakvoj atmosferi u gradu košarke uspjeli pobijediti Zadar. Dok Partizan igra jednu vojničku košarku Zadar igra možda i najljepšu košarku u NLB ligi, a uz to ima i fenomenalan rezultat.

Iznenađen sam našom pobjedom jer nisam očekivao da ova mlada momčad FMP-a može u ovakvoj atmosferi pobijediti. Iskoristili smo probleme koje ima Zadar i traumatičan poraz u Zagrebu.

Zadar se tamo ispraznio, a očekuje ih i težak meč u Uleb kupu. Možda nisu razmišljali o nama kao nekom protivniku koji može iznenaditi u Jazinama, a mi smo to iskoristili i pobijedili. Čestitam mojim igračima na pobjedi, a Zadru na fer i korektnoj igri, te im želim sve najbolje u Uleb kupu jer to Zadar svakako zaslužuje."

Trener Zadra Aleksandar Petrović:

"Čestitke FMP-u i njihovom treneru na pobjedi. Složio bi se sa gotovo svim što je rekao gostujući trener osim sa konstatacijom da smo ih možda podcijenili. Mislim da ih nismo apsolutno podcijenili.

Pokušali smo se prilagoditi toj utakmici sa problemima koje smo imali tijekom čitavog tjedna. U tome nismo uspjeli pogotovo kada je FMP na otvaranju utakmice otišao na laganih 20 razlike.

Tu se i ovoga puta pokazalo zašto ove godine teško možemo igrati sa dva visoka centra jer sve momčadi u Europi igraju sa čovjekom koji otvara reket, a sa Gečevskim i Lalićem to teško možemo braniti.

Erceg nas je odmah na početku kaznio sa dvije otvorene trice i pokazao zašto je problem Zadra tijekom ove sezone igra sa dva visoka centra. Očigledno da na tu kombinaciju teško možemo računati i zato smo je ove sezone koristili minimalno.

Bolje da to znamo sada tijekom ovog perioda kada nam dolaze bitne utakmice nego da smo to spoznali kroz neku utakmicu koja je u knock-out sistemu. Nakon -20 mi smo odmah povećali agresivnost onog trenutka kada je Corey ušao na teren.

Bilo je evidentno da ćemo ih uloviti, međutim nakon što smo otišli na devet razlike kompletna vanjska linija je bila opterećena prekršajima i mislim da je tu došlo do razrješenja utakmice.

U ključnim trenucima utakmice Krstović je nekoliko puta napadao i Stallwortha i Baraća koji su u tom trenutku imali četiri prekršaja i to je razlog zašto nismo uspjeli doći u situaciju da pobijedimo. Da smo i pobijedili ne bi bilo nezasluženo s obzirom da smo napravili nekih tridesetak koševa razlike u našu korist.

Utakmica se igra 40 minuta, a mi nismo imali materijala, bez Jubya, sa tolikim brojem prekršaja odigrati utakmicu u onom ritmu kako smo htjeli odigrati zadnjih 7-8 minuta. Tu leži razlog poraza Zadra na večerašnjoj utakmici."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.