Uspjela generalna proba: NK Zadar - NK Solin 2-0
Piše: Roman Morović | Objavljeno 17.2.2008 u 11:46.
ZDNews.hr

Strijelac prvog pogotka za Zadrane - Marin Tomasov Foto: Hrvoje Bajlo


Nogometaši Zadra odradili su jučer generalnu probu uoči početka proljetnog dijela prvenstva 1.HNL. Uoči gostovanja Slaven Belupa, Zadrani su na Stanovima ugostili Solin i slavili rezultatom 2-0.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, a najaktivniji kod Zadra bio je Marin Tomasov koji je jedini u nekoliko navrata zaprijetio gostujućem vrataru. Najbolju priliku, međutim, imao je Ivan Elez pred kraj poluvremena kada je s lijeve strane dobro ušao u šesnaesterac, no njegov je udarac blokirala obrana Solina.

U drugom dijelu Zadrani su prebacili u veću brzinu i u potpunosti nadigrali goste. Prvo je mladi u 48. minuti odlično okomito asistirao za Tomasova koji ulazi u šesnaesterac i lagano poentira za 1-0. Imao je Zadar još dobrih šansi preko Mitrovića, Suraća i Terkeša, a upravo je najbolji zadarski strijelac deset minuta prije kraja susreta, odličnim udarcem sa ruba kaznenog prostora, zabio za konačnih 2-0.

Svakako vrijedi istaknuti i vratara Danijela Subašića koji je u dva navrata spašavao svoju mrežu fenomenalnim obranama. Iako su generalne probe većinom pokazatelj koji će sastav istčati na teren za tjedan dana u zadarskom slučaju to bi trebalo biti nešto drugačije.

Naime, trener Zebić danas se, zbog ozljede Dragana Župana, morao odlučiti za igru s dva napadača, no izvjesno je kako će se zadarski fantazista ipak oporaviti do utamice sa Slaven Belupom, te Zadar neće morati mijenjati koncepciju igre.

Zadovoljova i činjenica što su svi igrači koji su naknadno ušli u igru, Mišlov, Modrić, Bilaver, Ćustić i mladi junior Maruna pokazali veliku želju za igrom i zalaganje na terenu, a kondicijska pripremljenost je na vrlo dobroj razini.

Ipak, svima je jasno da se će dobro drugo poluvrijeme protiv Solina morati biti još puno bolje protiv Slaven Belupa ne bi li se došlo do bodova protiv ambicioznih Koprivničanaca.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.