KK Zadar - KK FMP Železnik 78-84
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 16.2.2008 u 23:58.
ZDNews.hr

Borbeni kapetan - Todor Gečevski Foto: Roman Morović


Nakon dugog niza od čak četrnaest pobjeda za redom u NLB Ligi, košarkaši Aleksandra Petrovića većeras su 'pali'. Izgubili su utakmicu u kojoj su u jednom trenutku gubili i 21 razlike, izgubili su utakmicu u kojoj nije igrao u zadnje vrijeme jedan od najboljih, Juby Johnson.

KK Zadar - KK FMP Železnik 78-84 (11-31, 24-13, 30-13, 13-27)

Prva četvrtina

Loš start domaće momčadi. Od početka nije 'mirisalo' na dobro. Dovoljno je reći kako su košarkaši Zadra u prvoj četvrtini ubacili rekordno malo koševa - samo 11, dok su gosti u prvoj četvrtini upisali najviše koševa u sve četiri četvrtine - čak 31.

Kod gostiju Erceg je u prvoj četvrtini zabio 12 koševa (4 trice) tako da se na predah nakon prve četvrtine odlazi sa nevjerojatnih i vrlo neobičnih za Jazne, -20 koševa prednosti za goste.

Druga četvrtina

U drugoj četvrtini Zadar se ipak diže te se na odmor odlazi sa -9 koševa zaostatka za FMP-om. Također valja naglasiti podatak kako su najefikasniji u prvom poluvremenu kod Zadra bili Pankracije Barać 9 te Corey Brewer sa 7 koševa. Rok Stipčević se uopće nije niti upisao u strijelce iako je u igri proveo punih deset minuta. Šut za tri mu je bio 0/4 a za dva 0/1. Kod gostiju drugačija, svijetlija priča. Za 18 minuta u igri Zoran Erceg postigao je 17 koševa (šut za tri 5/6, šut za dva 1/6). Slijedi ga Mladen Jeremić sa 12 postignutih koševa (šut za tri 3/5 te 3 koša sa linije slobodnih bacanja).

Treća četvrtina

U trećoj četvrtini Zadrani su puno bolji što pokazuju i statistički podaci. Zadar treću dionicu dobiva sa 17 koševa prednosti (30:13). Stallworth postiže čak 15 poena a Tornado je na nogama, Jazine gromoglasno skandiraju mladom Amerikancu koji kao preporođen zabija koševe.

Četvrta četvrtina

U zadnji dio susreta Zadrani ulaze sa osam koševa prednosti (65-57). Tada nastupa totalni raspad sistema i Zadrani ispuštaju prednost od osam koševa prednosti da bi na kraju gosti iz Srbije posljednju dionicu dobili sa 27:13. Konačan rezultat bio je 84-78 za danas bolje goste iz Beograda, FMP.

Najbolji kod Zadrana bio je Shammel Stallworth sa 20 postignutih koševa. Slijede ga Todor Gečevski sa 15 i Corey Brewer sa 12 postignutih koševa. Rok Stipčević za 22 minute provedene na parketu upisao je samo 4 dok je Toni Prostran zabio isto toliko, ali za samo 6 minuta provedenih u igri.

Azavmaš

Ovo je drugi poraz u nizu KK Zadar ako brojimo i onu utakmicu sa polufinala kupa Krešimira Ćosića koja se više pamti po neregularnom i katastrofalno lošem suđenju u korist Zagreba. Momčad Zadra u utorak 19. veljače, s početkom u 17 sati čeka utakmica s Azovmašem. Trener Petrović kazao je kako bi bio i više nego zadovoljan sa porazom od 6-7 koševa razlike...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.