Josip Modrić: "Vratio sam se i jedva čekam utakmice."
Piše: Roman Morović i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.2.2008 u 12:03.
ZDNews.hr

Želja za igrom kod Modrića je uistinu velika i sasvim sigurno će na proljeće biti pravo pojačanje Zadra Foto: ZadarSport


Nakon dvoranskog prvenstva i teškog prvog dijela priprema nogometaši Zadra polako se vraćaju na svoje. Kako se bliži prva utakmica proljetnog dijela prvenstva mijenja se i tip treninga, a raspoloženje među igračima je uvijek vrlo dobro.

Jučer su odvojeno trenirali kapetan Jakov Surać i Josip Bilaver, a Valerio Balašković, koji ima problema sa skočnim zglobom desne noge, polako se vraća normalnim treninzima.

Ipak, ono što bi moglo najviše zabrinuti Zadrane je ozljeda Dragana Župana koji jučer nije trenirao zbog boli u koljenu, a potpuna dijagnoza biti će poznata za nekoliko dana.

Jedan od onih koji dobro zna što su ozljede i dugotrajne pauze je Josip Modrić. Nakon brojnih problema s upalom pokosnice zbog čega je propustio cijeli jesenski dio sezone, Modrić se konačno vratio svakodnevnim treninzima i na ovim je pripremama bio jedan od ponajboljih igrača Zadra.

"Evo nakon 6-7 sezona ovo su prve pripreme da me ništa ne boli. Unatoč sumnjama i kritikama mislim da sam se ekstra brzo vratio i tu sam.

Jako sam blizu prvoj jedanaestorki, čak sam zadnju utakmicu i počeo i mislim da je to to. Vratio sam se ali najvažnije će biti od prvog kola pa nadalje. Prvo imamo te tri utakmice koje su za nas jako bitne i onda posljednjih 11 koje rješavaju sve. Tih 14 kola će za nas biti pokazatelj gdje smo i što smo kao momčad i kao pojedinci."


Sportski direktor NK Zadar prof. Josip Bajlo u svojoj je kolumni posebno pohvalio rad i zalaganje Modrića, te istaknuo njegovu veliku želju za igrom i utakmicama.

"Falilo mi je pravih utakmica. Moja zadnja službena utakmica je bila u Maksimiru, poraz od Dinama 5-1. Onih petnaestak minuta protiv Hajduka i ne računam. Falilo mi je utakmica i izrazio sam želju da što više igram."

S povratkom Modrića trener Dalibor Zebić dobiti će još jedno rješenje više u obrani.

"Nismo tu baš nešto pokriveni. Ima nas troje i mislim da ćemo mi morati iznijeti sav taj teret u ovih preostalih 14 kola. Biti će kartona, ozljeda, umora i svega ali nas je tu troje, rotirat ćemo se i nadopunjavati. Mislim da smo podjednako kvalitetni i dati ćemo sve od sebe da ne dođemo u opasnu zonu."

Generalka protiv Solina u subotu na Stanovima uvelike će odrediti koja će jedanaestorka istrčati na teren u prvom kolu proljetnog dijela protiv Slaven Belupa.

"U subotu je generalna proba protiv Solina mada to ne mora ništa posebno značiti. Ja sam puno tih generalnih proba pobijedio pa prvo kolo izgubio i obrnuto. Najbitnije je da izađemo na teren i da odigramo najbolje što možemo, ne podcjenjujući nikoga.

Ove tri utamice protiv Slaven Belupa, Varteksa i Rijeke će nam odrediti neki put u tih daljnjih jedanaest kola. Bilo bi sigurno dobro da iz ove tri utakmice izvučemo četiri boda, ako ne i više."


Iako je jedno vrijeme razmišljao i o prestanku karijere, Modrić je sad u potpunosti spreman za povratak nogometu.

"Razmišljao sam ozbiljno i o mogućem prestanku karijere. Nakon tih silnih terapija, inekcija i liječenja konačno me ništa ne boli i to je najvažnije. Prvi put sam prošao pripreme u miru i dobro se osjećam. Opet sam tu i jako sam blizu sve. Ipak, najvažnija će biti slika prvenstvenih utakmica, a ja san uvjeren u dobar."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.