Josip Bilaver: "Idemo na pobjedu protiv Slaven Belupa."
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.2.2008 u 7:21.
ZDNews.hr

Josip Bilaver osjetio je bol u preponama pa je trening
u srijedu proveo zagrijavajući se... Foto: Hrvoje Bajlo


Prije nego što su pripreme službeno započele, nogometaši Zadra odigrali su prvu utakmicu u 2008. protiv Biograda od kojeg su izgubili 2-1. Od početka službenog dijela priprema u Poreču pa sve do utakmice na Stanovima proti Boteva 1942., Zadrani su sve utakmice odigrali neriješeno. O samom tijeku priprema i ostalim ambicijama kluba razgovarali smo sa Josipom Bilaverom.

Što reći o pripremnim utakmicama. Niti jedna pobjeda, ali isto tako niti jedan poraz.

" - Po meni je najbitnije da nismo izgubili niti jednu utakmicu. Znači da je obrana bila dosta dobra, a ovo prema naprijed, dobro, noge su bile malo teške. Cijele pripreme obrana je bila glavni dio momčadi.

Znači nismo primali puno golova - nismo gubili utakmice. Možda smo radi toga prema naprijed slabije odigrali. Moram naglasiti da su ovo bile najteže pripreme od kako sam ja u Zadru. Promijenili smo kondicijskog trenera. S nama je sada Šime Tomašević koji je uveo neke novine tako da se još prilagođavamo na novi tretman.


Prva utakmica u novoj godini - poraz od Biograda 2-1

" - Prvu poluvrijeme smo vodili 1-0. Kasnije su ušli mladi juniori koji su primili dva nesmotrena gola tako da je konačan rezultat bio 2-1 za Biograd.

U nastavku prvenstva prvu utakmicu igrate sa Slaven Belupom

" - U prvoj utakmici u Koprivnici smo poveli 1-0 i mislim da danas možemo više i bolje protiv Belupa. Oni su nas dobro iznenadili tim svojim prekidima tako da smo primili tri naivna gola u nepunih 10 minuta.

Drugo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro, čak smo imali dvije 'mrtve' šanse koje je njihov golman dobro obranio. Isto tako moram reći da na toj utakmici nismo imali prvog golmana, naime, Subašić je, kao što znaš bio pod temperaturom pa je priliku dobio neiskusni Ježina.

On je dobro branio, ali da je Subašić branio uvjeren sam da bi rezultat drugačije završio. Ipak Suba skida ono što devedeset posto golmana 1.HNL ne mogu.


Sa Stanova rijetko tko odlazi sa više od jednog boda

" - Ja sam uvjerenja kako ovu utakmicu protiv Slavena nećemo izgubiti. Vjerujem da ćemo pobijediti pogotovo zato jer je to prva utakmica i jako je bitno za taj drugi dio kako otvaramo prvenstvo.

Mislim da ćemo se dobro osvježiti prije te utakmice jer u subotu igramo zadnju pripremnu utakmicu protiv Solina. Mislim da ćemo uspjeti upisati ta tri boda protiv Belupa iako je teško govoriti.


Protiv Slaven Belupa vjerojatno startate od prve minute umjesto ozlijeđenog Balaškoviča

Valerio Balašković još uvijek se oporavlja
od ozljede zgloba...
- Tokom cijelih priprema sam igrao u prvom sastavu na poziciji desnog veznog. Balašković nije dosta dugo trenirao, praktički uopće tokom ovih priprema nije trenirao s nama tak da sam ja vjerojatno u većoj prednosti za tu poziciju desnog bočnog.

I eto, baš kad mi se ukazala prilika, zadnjih par dana me uhvatia boliti prepona ali ja se nadam da ću biti sto posto spreman za utakmicu protiv Slavena. Daj Bože zdravlja a sve ostalo će doći samo po sebi! Slaven je prodao dva igrača. Otišli su im Vručina i Radeljić.


Ambicije?

" - Pošto smo se vratili iz druge lige, jedini primarni cilj bio je osigurati opstanak u ligi. Još dok smo se natjecali u drugoj ligi, svi su nam govorili da imamo kvalitetnu momčad za sredinu tablice prve lige, no pokazali smo da možemo čak i više od toga.

Jedno vrijeme smo bili čak drugi i treći. Iznenađenje i je i nije. Sad ćemo vidjeti u nastavku prvenstva kako će se stvari odvijati. Ja se nadam sredini najmanje, ako ne i više, daj Bože! Mislim da je vrlo realno to što smo u sredini tablice. A ovo prema gore... to je već iznenađenje. Ako bude, a ja se nadam da će biti, odlično.

Ako ne, i s ovim moramo biti zadovoljni. Ostala je ista momčad. Nismo nikog doveli. Mislim da se mi igrači dosta poznajemo i da smo dobro uigrani pa rezultat nebi trebao izostati.


Nogometaše Zadra u subotu očekuje 'generalka' protiv drugoligaša Solina. Susret će se odigrati na Stanovima s početkom u 15 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.