NK Zadar - Botev 1912 Plovdiv 0-0
Piše: Roman Morović | Objavljeno 13.2.2008 u 3:45.
ZDNews.hr

Marin Tomasov - zadarski dragulj u godini svoje potpune afirmacije Foto: Hrvoje Bajlo


Nogometaši Zadra odigrali su danas pretposljednju pripremnu utakmicu uoči početka proljetnog dijela prvenstva Prve HNL. Zadrani su u svojoj prvoj ovogodišnjoj utakmici na Stanovima remizirali sa bugarskom momčadi Botev 1912, inače drugim klubom drugog po veličini Bugarskog grada Plovdiva.

Trener Zebić na teren je poslao jedanaestorku za koju se očekuje da će početi i susret protiv Slaven Belupa za dva tjedna: Subašić - Parmaković, Batkoski, Modrić - Milin - Elez, Tomasov, Župan, Surać, Maruna - Terkeš.

Na desni bok koji je danas pokrivao junior Maruna, odradivši solidan posao, trebao bi se vratiti Josip Bilaver, dok se Valerio Balašković još uvijek oporavlja od ozljede zgloba.

U obrambeni red se dakako očekuje i povratak mladog reprezentativca Ante Puljića, no konačan sastav za prvi službeni susret u 2008. godini biti će poznat iduće subote kada Zadar na Stanovima igra posljednju pripremnu utakmicu protiv Solina.

Sam današnji susret protiv Bugara nije ponudio prevelika iznenađenja, a konačan rezultat 0-0 dovoljno govori o stanju na terenu. Zadar je bio dominantnija momčad, imao više konkretnih prilika iako ni Botev nije bio bez šansi pogodivši jednom čak i vratnicu.

Igrački gledano potpuno je jasno da će i na proljeće okosnica zadarske momčadi biti vezni red kojeg predvode Župan, Tomasov i Surać, te najefikasniji strijelac Želimir Terkeš.

Obrambeni trojac sa Ferdom Milinom na poziciji zadnjeg veznog također bi trebao biti čvrsta zadarska karika, dakako uz vratara Subašić, a koliko je napredovala igra bočnih igrača koji su u prvom dijelu prvenstva bili najviše na meti kritike pokazat će sljedeći susreti.

Prva je na redu već spomenuta generalka protiv Solina u subotu na glavnom stadionu na Stanovima.

Evo kako je današnju utakmicu i stanje unutar momčadi prokomentirao trener Dalibor Zebić:


Trener NK Zadar Dalibor Zebić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.