ŽKK Zadar - KK Montmontaža 78:53 - liga za prvaka sve bliže!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.2.2008 u 22:24.
ZDNews.hr

Iva Grbas Foto: Hrvoje Bajlo


Košarkašice Zadra danas su u 13. kolu A1 lige nadigrale ekipu Montmontaže 78:53. Od samog početka utakmice Zadranke su pokazale da su zrelije i kvalitetnije te su tako na poluvrijeme otišle sa 14 koševa prednosti (41:27).

U trećoj četvrtini prednost domaće ekipe i dalje raste pa tako Zadranke u 29. minuti imaju 23 koša prednosti, te se u posljednju četvrtinu ulazo potpuno mirno.

Četvrta četvrtina ne donosi ništa novoga. Dobra igra Zadra nastavlja se i dalje pa tako trenerica domaće ekipe Marija Mazija priliku daje igračicama koje i nisu imale neku veliku minutažu do sada.

Pred kraj samog susreta prednost ekipe Zadra i dalje raste te susret završava rezultatom 78:53 za Zadar.

Kod Zadra najbolja je bila Ana Vrsaljko sa čak 30 postignutih koševa, a slijedu ju sestra Marija sa 19.

Evo što nam je nakon same utakmice kazala trenerica ŽKK Zadar Marija Mazija:

- "Mislim da smo odigrali jednu dobru i kvalitetnu utakmicu prvenstveno mislim na prvo poluvrijeme kada smo sve ono što smo se dogovorili prije same utakmice uspješno prenjeli na sam teren. Cure su napravile dobru razliku i sve su igrale dobro. Moram tu naglasiti kako je bilo i negih bezveznih grešaka u obrani koje smo mogle izbjeći, međutim, od samog početka utakmice do kraja bili smo dominantniji i kvalitetniji u svim aspektima igre što pokazuje i konačni rezultat"

Na poluvrijeme se otišlo sa 41-27, 14 razlike u korist domaće ekipe

- "Moram priznati da smo u prvom poluvremenu igrali dosta brzu i atraktivnu košarku sa dosta dobrom obranom. Naravno poslije kad smo povečali razliku, kad se vidjelo da je utakmica praktički dobivena onda se dogodilo malo opuštanje a i mi smo rotirali cijelo vrijeme sa svim igračicama tako da su svi na kraju dobili priliku zaigrati. Možda bi razlika bila i veća da samo ostavili prvu petorku međutim to nam nije bio cilj već smo htjeli da sve igračice igraju."

Konačan rezultat bio je 75:53, a sestre Ana i Marija Vrsaljko dale su 49 od 75 koševa, od čega Ana 30 a Marija 19.

- "Ja bih prije svega pohvalila Anu koja je danas bila apsolutno briljantna i dobro raspoložena za igru i napadački i u skoku ali i u obrani. Bila je pravi primjer kapetanice. Kad je bila na klupi bodrila je cure i mislim da je stvarno odigrala jednu vrhuns utakmicu. Marija je također igrala vrlo dobro, postigla je nešto manje pogodaka ali prije svega treba pohvaliti i bekove počevši od Luce Erslan i Maje Ledenko koje su imale po četiri asistencije te su vrlo dobro 'trpale' loptama Anu i Mariju koje su to sve realizirale."

Nema razmišljanja o ligi za prvaka...još uvijek.

- "U ovom trenutku uopće niti na bilo koji način ne razmišljamo o liggi za prvaka. Imamo utakmicu sa Croatiom. To je utakmica koju mi želimo dobiti, bez obzira na sve. Oni su promjenili roster igrača. Doveli su dvije iskusnije igračice. Ja se nadam pobjedi, a ukoliko i njih pobjedimo onda smo osigurali ligu za prvaka pa ćemo tek onda o tome razmišljati. "

'Trebamo Neviu Vidaković' - kazala je Marija Mazija.

- "Fali nam Nevia i sigurno da ju mjesto u ekipi i dalje čeka. Antonija Erslan je danas odigrala jednu kvalitetnu utakmicu također. Od Nevie prije svega očekujemo da se fizički vrati u formu jer nije igrala niti trenirala već par tjedana što će se vjerojatno pokazati, ali što je i očekivano. Od nje očekujemo da se brzo vrati u formu jer nam je i više nego potrebna. S Neviom bi sigurno bilo puno lakše i Antoniji ali i svima nama. Iskreno, mi trebamo Neviu."

Izjave igračica ŽKK Zadar

Iva Grbas:

- "Več u prvoj četvrtini se znalo kako utakmica ide u našu korist. Razlika je rasla sve više i više te je do puluvremena bilo sve gotovo riješeno. Sve cure su dobile priliku igrati i mislim da smo dale sve od sebe na terenu, a to nam je također dosta pomoglo kako bi utakmicu mirno privele kraju."

Marija Vrsaljko:

- "Utakmica je bila odlučena. Ušli smo agresivno, baš kako smo se i dogovorili u svlačionici. Nametnuli smo svoj ritam i u niti jednom trenutku im nismo dopustili da nam se približe. Sve cure su super odigrale i dale sve od sebe."

Izjave igračica: Martina Pavičić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.