Dobar posao u Trnskom + Video
Piše: Damir Karinja i Marin Bogojević | Objavljeno 9.2.2008 u 23:29.
ZDNews.hr

Foto: Index.hr


U prvom polufinalnom susretu kupa Krešimira Ćosića susrele su se ekipe Zagreba i Zadra. Susret je dobila ekipa Zagreba, ali se tu provlači još dosta repova. Naime, bilo bi dobro za hrvatsku košarku kada bi o pobjedniku današnjeg polufinala mogli govoriti kao o glavno akteru.

Tokom cijele utakmice glavnu riječ vodili su suci, gospoda Dubravko Muhvić, Sreten Radović i Tonći Anzulović. Oni su svoj posao briljantno obavili i zaslužili su svaku kunu svoje plaće.

Od početka utakmice bilo je dosta dvojbenih odluka, a svaka od njih odlazila je na stranu domaćina. Bilo bi naporno i dugotrajno nabrajati svaku od njih pa ćemo navesti samo neke koje su promijenile daljnji tijek utakmice. Odmah na početku Macuri dosuđuju nepostojeću nesportsku, a na to Aco Petrović dobiva svoju prvu tehničku.

Pri rezultatu 37:36 za Zagreb Jubyju Johnnsonu dosuđuju tehničku. Nakon toga Aco Petrović dobiva drugu, isključujuću theničku pogrešku i ta odluka uvelike je utjecala na daljnji tjek susreta. Kada je u napadu bio Zagreb sudio se i najmanji kontakt, dok se prilikom Zadrova napada moglo zapitati što suci rade sa svojim zviždaljkama, možda su ostali bez daha.

Uvažena dotična, gore navedena, gospoda, ponavljamo njihova imena da nam se urežu u pamćenje, Dubravko Muhvić, Sreten Radović i Tonći Anzulović, načinila su ruglo od praznika hrvatske košarke i baclia ljagu na ime i djelo legende zadarske i hrvatske košarke Krešimira Ćosića, čije kup nosi ime.

Što se tiče same utakmice, mora se reći da se nije imalo puno toga zanimljivoga za vidjeti. Zadar je u utakmicu ušao premekano, što je rezultiralo početnim Zagrebovim vodstvom. Zagreb je održavao visok postotak šuta i sa nekoliko dobrih napada dolaze ne sedam poena prednosti.

Zadar se vraća pred kraj četvrtine odličnom pick igrom nadasve se tu ističe tek oporavljeni Jere Macura.Prva četvrtina završava prednošću domaće ekipe sa tri koša.

Druga četvrtina nastavila se u istom tonu.Isključen je trener Zadra i tada kormilo preuzima Denis Pleslić. To je razdoblje kada Zagreb dolazi na jedanaest poena prednosti I kada kod bi se Zadar počeo približavati dobrom serijom Zagreb bi dobio vjetar u leđa u vidu neke sumnjive odluke. Cijelu ovu četvrtinu može okarakterizirati Tornadovo skandiranje: ”Hrvatska košarka mito i korupcija”.

Zadar je po izlasku iz svlačionice,na poluvremenu kako je to običaj,krenuo vrlo agresivno u obrani i Zagreb je izgledao nemoćno i izgubljeno.U tom razdoblju Zadar serijom devet nula dolazi na dva poena zaostatka,ali se tada ukazuje spasitelj domaćih u vidu sudca Muhvića koji poništava Macurin koš za izjednačenje te Zagreb opet odlazi na šest poena prednosti.

Kod Zadrana treba pohvaliti Coreya Brewera koji je u ovom razdoblju pogodio tri šuta za tri poena iako je pretrpio istegnuče prepona.

Četvrta četvrtina nije donila ništa novo. Zadrani su nastavili loviti rezultat i kad god bi došli na minimalnu prednost došla bi nova čudna odluka. Tako u ovoj četvrtini Todor Gečevki dobiva dvije tehničke odjednom,te ga udaljavaju iz dvorane. No Zadrani se I dalje nedaju I u ovoj vrlo čudnoj četvrtini sa preko 60 koševa Zadar uspijeva doći do dva poena zaostatka, ali više se nije moglo.

Video: Repriza.net

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.