Zadarska rapsodija u Požegi - ŽKK Požega - ŽKK Zadar 51-91 (+ izjave)
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.2.2008 u 21:16.
ZDNews.hr

Marija Vrsaljko postigla je 29 koševa (+20 skokova) Foto: Hrvoje Bajlo


U 12. kolu ženske A1 Powerade lige košarkašice Zadra danas su doslovno pregazile košarkašice Požege sa nevjerojatnih 40 koševa razlike. Ponovno je 'proradila' i Marija Vrsaljko sa čak 29 koševa i 20 skokova a sljedi ju sestra Ana koja je postigla 18 koševa te skupila 5 skokova.

Košarkašice su u Požegu otputovale bez trenerice Marije Mazije koja radi obaveza na fakultetu nije mogla prisustvovati pa je umjesto nje ekipu Zadra vodio pomoćni trener Brane Peričić. Nevia Vidaković također nije bila prisutna na utakmici radi putovanja na kojem se nalazi.

- "Odlično smo se pripremili za ovu utakmicu i mislim da je to ključ uspjeha. Veći dio utakmice ekipa Požege pokušavala je nametnuti zonski presing ali za razliku od prošlih utakmica koje smo igrali protiv Požege, ovaj put smo odlično reagirali.

U trenutku kad su Požežanke pritiskale, naše cure su se uspjele kvalitetno oslobađati lopte te su dolazile u poziciju da iz blizine zabijaju koševe.

Tu je i statistički podatak koji pokazuje kako smo imali preko 60% šuta za dva. Pohvala svim curama jer su se zaista sve potrudile i sve pridonijele ovoj velikoj pobjedi od nevjerojatnih 40 koševa razlike.

Mislim da do sad nikad nismo ovako dobro igrali protiv Požege, a s njima smo igrali jako puno puta do sada. Uvijek smo se pribojavali Požeškog zonskog presinga ali smo ovaj put svi zajedno odlično odreagirali i na kraju smo uspjeli u svojem cilju.

Također moram naglasiti da smo odigrali odličnu obranu i vrlo dobro sprečavali šut iz van pa tako Lovrić, Soldo i Perinčević danas nisu uspjevali dolaziti u pozicije za šut."
- kazao je Peričić

Na pitanje kako se snašao u neobičnoj situaciji da vodi prvu ekipu kazao je:

- "Ovo je za mene bila jedna specifičlna situacija. Cure su me umirile poslije prvih par minuta igre. Bio sam nervozan jer igramo protiv neugodnih protivnika protiv kojih nemamo baš ugodna iskustava. Prva četvrtina završila je u našu korist (12 koševa razlike), da bi se do poluvrmena podigla na preko 20 koševa razlike u našu korist. Tada sam lakše disao!"

Da su cure uistinu veličanstveno odigrale pokazuje i statistika. Marija Vrsaljko ponovno je 'proradila' te je tako uz 29 koševa prikupila čak 20 skokova. Odlična je bila i njezina sestra, Ana Vrsaljko koja je postigla 18 koševa te prikupila 5 skokova

Statistika:
Marija Vrsaljko - 29 koševa / 20 skokova
Ana Vrsaljko - 18 koševa / 5 skokova
Ledenko 12 koševa / 6 skokova
Perica 10 koševa / 4 skoka
Lara Nikpalj 6 koševa / 9 skokova
Lucija Štrmelj 2 koša
Iva Grbas 4 koševa / 7 skokova
Antonija Erslan 6 koševa / 1 skok
Anita Grbas 2 koša /3 skoka
Sanja Rogošić 2 koša

LARA NIKPALJ - "Dobra utakmica. Mislim da su sve cure dale sve od sebe. Borile smo se sve do zadnje sekunde iako smo znale da imamo čistu pobjedu u rukama. Odigrale smo jednu od boljih utakmica u ovoj sezoni. Opušteno smo ušle u utakmicu i zasluženo odnijele pobjedu. Imamo još dva kola i posao trebamo do kraja odraditi bez opuštanja jer su se sve ekipe pojačale."

MAJA LEDENKO - "Sve cure su super odigrale a utakmica nije bila upitna niti u jednom trenutku. Najviše smo zadovoljni sa dobrom obranom što pokazuje i to da su Požežanke upjele pogoditi samo 50 koševa u cijeloj utakmici"


Izjave: Martina Pavičić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.