Dominacija od prve sekunde: KK Borik Puntamika - KK Šibenik 86-75
Piše: Roman Morović | Objavljeno 2.2.2008 u 21:31.
ZDNews.hr

Kapetan Mate Mrva ubacio je 14 poena uz 8 skokova Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar, 2.veljače 2008.
Dvorana: Jazine
13.kolo A-1 lige
Gledatelja: 500

KK Borik Puntamika - KK Šibenik 86-75
(22-12 ; 19-21 ; 24-17 ; 21-25)

Suci: Loriano Legović, Andrej Sušanj i Gordan Terlević (svi Rijeka)
Opunomoćenik: Zoran Veselinović (Zadar)

KK Borik Puntamika: Bilić 2, Dundov 8, J.Dražović, Pavić, T.Dražović 20, Dević 5, Mrva 14, Čular 17, Jurjević 7, Žorž 10, Krapić, Đugum 3
Trener: Tihomir Bujan

KK Šibenik: Vrkić 11, Tomeljak 12, Drezga 5, Rončević, Bilan 4, Vlaić 4, Maleš 8, Vukičević 9, Petković 9, Pehar 13
Trener: Zoran Kalpić

Nakon igračkog i rezultatskog sivila na početku sezone Borik se današnjom, četvrtom uzastopnom pobjedom u A-1 ligi, definitivno vratio u utrku za četvrto mjesto koje vodi u ligu za prvaka.

Puntamičani su večeras, u 13. kolu A-1 lige košarkaša, pobijedili prvoplasiranu momčad Šibenika rezultatom 86-75. U solidno ispunjenim Jazinama Borik je već na startu pokazao da večeras pod svaku cijenu želi pobjedu.

Fenomenalnom serijom 13-0 na otvaranju susreta (6 Dražović, 5 Mrva, 2 Dundov) Borik je stvorio razliku koju je sigurno održavao do kraja utakmice.

Šibenčani su se samo u dva navrata spustili na ispod deset poena zaostatka, no to je trajalo vrlo kratko, te niti jednom u 40 minuta utakmice nisu ozbiljnije zaprijetili razigranim Puntamičanima.

Trener domaćih Tihomir Bujan susret je otvorio petorkom Mrva, Dundov, Dražović, Jurjević i Đugum, dok je gostujući strateg Kalpić na parket poslao istu postavu kao i četiri dana ranije protiv Zadra: Drezga, Pehar, Petković, Maleš, Vrkić.

Prva četvrtina 22-12

Već spomenuta serija Borika 13-0 na otvaranju utakmice u potpunosti je odredila daljnji tijek događanja na parketu. Tek kod rezultata 18-2 gosti su se koliko toliko pribrali i do kraja prve četvrtine uspjeli doći na "samo" -10, 22-12.

Vrlo važan detalj je i ozljeda prsta šibenskog kapetana Luke Drezge kojeg trener Kalpić do kraja susreta nije mogao koristiti u punoj minutaži.

Druga četvrtina 19-21

Drugu četvrtinu otvorio je, i u potpunosti obilježio, sjajni Ivan Čular. Od 19 pogodaka Borika u drugoj dionici igre 15 je djelo Čulara, a svojim je prodorima bio nerješiva enigma za šibensku obranu.

Sve do pred kraj poluvremena domaći su održavali desetak poena prednosti, a u posljednjoj minuti Tomeljak je tricom smanjio na -6.

S obzirom na otvaranje utakmice gostima bi šest poena zaostatka na poluvremenu bio dar s neba, no planove im je poremetio Ivan Čular svoji petnaestim pogotkom u deset minuta za 41-33.

Treća četvrtina 24-17

Pokazat će se to jednim od ključnih koševa večerašnje utakmice jer se Šibenik na otvaranju treće četvrtine, mini serijom 4-1, približio na svega pet poena zaostatka, 42-37.

Ipak, Puntamičani su danas u momčadskom segmentu djelovali besprijekorno. Kapetan Mrva tricom i Miro Dundov dvicom vratili su Boriku +10, 47-37, a sjajno su se nadovezali i Đugum (dvica i dodatno bacanje), te Tomislav Dražović (4 uzastopna poena).

Domaći su tako sredinom treće četvrtine imali petnaest poena prednosti 54-39, a Šibenik je u tom periodu potpuno nestao s terena. Nakon jednog slobodnog bacanja Zorana Pehara, Dražović i Jurjević su Boriku donijeli najveću prednost na utakmici +18, 58-40.

Ukupno gledajući bila je to serija Puntamičana 16-3, a gosti su tek pred kraj četvrtine spojili nekoliko uzastopnih poena i došli na -12, 58-46.

Usljedila je minuta igre "koš na koš" sa sigurnom realizacijom napada s obje strane, a treću četvrtinu tricom sa sirenom zaključio je Marino Jurjević za 65-50.

Četvrta četvrtina 21-25

Posljednji pokušaj gostiju da se vrate u igru bio je početkom posljednje četvrtine. Prvo su serijom 7-0 (4 Vrkić, 2 Maleš, 1 Vukičević) Šibenčani došli na -8, 65-57, a nakon toga imali su i promašenu tricu koja ih je mogla dovesti na samo pet poena zaostatka.

Ipak, bilo bi to potpuno nepošteno prema Puntamičanima koji su dominirali tokom cijelog susreta, a sigurnost i vjeru u svoje igrače pokazao je i trener Bujan koji niti nakon ove mini krize početkom posljednje četvrtine nije pozvao timeout.

Pokazalo se da nije bilo ni potrebno jer se Borik vrlo brzo vratio na deset poena prednosti (67-57, 69-59, 71-61), a nakon trice Žorža domaći su imali i +11, 74-63. Novo malo opuštanje domaćih vratilo je Šibenčane na -6, 76-70, no bilo je to u posljednjoj minuti susreta, prekasno za bilo kakav čudesni preokret.

Sa linije slobodnih bacanja redom su sigurni bili Žorž (dva puta), Dundov i Mrva, a konačnih 86-75 postavio je upravo kapetan Mrva za veliko i zasluženo slavlje Borika.

Statistika: Sjajni Dražović i Čular, Mrva kapetanski

Svakako treba izdvojiti učinak Tomislava Dražovića (20 poena) koji od dolaska trenera Tihomira Bujana igra znatno bolje i sigurnije, te izvrsnog Ivana Čulara koji je praktički sam nosio momčad u drugoj četvrtini (na kraju 17 poena).

Mate Mrva uz 14 poena imao je i 8 skokova, a vrlo dobri su bili i Marko Žorž (10), Miro Dundov (8), te Marino Jurjević sa 7 poena.

Kod Šibenika samo su tri igrača zabila dvocifreni broj pogodaka. Zoran Pehar postigao je 13, Ivan Tomeljak 12, a Zoran Vrkić 11 poena, od čega većinu u završnici. Vukičević i Petković zaustavili su se a 9, a Maleš na 8 poena.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Izjave aktera


Trener KK Šibenik Zoran Kalpić



Trener KK Borik Puntamika Tihomir Bujan



Kapetan Borika Mate Mrva


Na redu je Zabok

Gosti su ostavili dojam umorne momčadi, a presudan faktor za pobjedu Borika bio je i puno veći motiv Puntamičana koji su ovom pobjedom ostali u utrci za četvrto mjesto A-1 lige koje vodi u ligu za prvaka.

Na ruku im ide i rezultat iz Dubrovnika gdje je domaćin nakon produžetaka bio bolji od Zaboka sa 90-85, te se sada Borik i Zabok nalaze na diobi petog mjesta s omjerom 7-6 (Dubrava je četvrta s omjerom 8-5).

U idućem kolu Puntamičani gostuju upravo kod Zaboka u Bedekovčini gdje će se pokušati osvetiti domaćinu za poraz u prvom dijelu sezone kada je Zabok u Jazinama slavio sa 90-91.

A-1 liga, 13.kolo

Svjetlost - Alkar 85-63

Cedevita - Kvarner 91-79

Dubrava - Osijek 76-61

Borik Puntamika - Šibenik 86-75

Dubrovnik - Zabok 75-75 (nakon produžetka: 90-85)

Tablica!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.