Neokrznuti kroz Trnsko: KK Zagreb CO - KK Zadar 80-90
Piše: Damir Karinja i Marin Bogojević | Objavljeno 2.2.2008 u 18:41.
ZDNews.hr

Najbolji kod Zadra bio je kapetan Todor Gečevski sa 23 poena Foto: kk-zagreb.hr


Zagreb, 2.veljače 2008.
Dvorana: Trnsko
20.kolo NLB lige
Gledatelja: 1000

KK Zagreb Croatia osiguranje - KK Zadar 80:90
(17:26,21:25,19:27,23:12)

Sudci: Srđan Dožaj (Hrvatska), Nikola Lepetić (Crna Gora), Bojan Jovanić (BiH)
Delegat: Mladen Košćak

KK Zagreb CO: Tomić 16, Vladović 12, Simon 5, Papac, Dundović 16, Kovačević 2, Garma 6, Vrsaljko 14, Bašljan 2, Zadravec 2, Ružić 2, Morović 3
Trener: Željko Pavličević

KK Zadar: Stallworth 8, Johnson 20, Gečevski 23, Štimac 5, Brewer 5, Stipčević 13, Barać 10, Prostran, Lalić 6, Macura
Trener: Aleksandar Petrović

U utakmici 20. kola regionalne lige Zagrebu je u goste došla drugoplasirana momčad Zadra u potrazi za 14.pobjedom u nizu. Zadar dobro otvara utakmicu sa uvodnih pet poena Johnsona, te se vrlo brzo odvaja na osjetniju prednost.

Tu prednost održava sve do pred kraj četvrtine unatoč brzom iskorištavanju bonusa. Oko dvije minute prije kraja Zagreb dolazi na pet poena zaostatka, ali Zadar koncentriranim izvođenjem slobodnih bacanja vraća razliku na devet.

U drugoj četvrtini gosti nastavljaju sa dobrom igrom, održavaju visok postotak šuta za tri poena, pogotovo Julius Johnson koji pogađa tri od četiri upućene lopte. Njemu se pridodaju i Stipčević, te Gečevski sa po jednom pogođenom tricom.

Zadar dolazi do trinaest poena prednosti koje održava do kraja poluvremena. Valja istaknuti podatak da je Zadar do poluvremena gađao 58% za tricu (7/12). Još jedna zanimljiva činjenica: Zagreb je u momčadi imao više Zadrana nego sam Zadar, a u petorci su znala biti i po četvorica.

Denis Vrsaljko i Andrej ŠtimacTreću četvrtinu Zadar kao i u svim utakmicama ove sezone počinje dosta agresivno u obrani na što ekipa Zagreba ne reagira dobro te dolazi do velikog broja izgubljenih lopti od strane domaćina. Zadar to rutinski koristi te i dalje sa visokim postotkom šuta za tri poena dolazi do prednosti od 24 poena.

Ovu dionicu igre obilježile su trice Brewera,Gečevskog i Johnsona koji susret završava sa šest pogođenih trica od sedam pokušaja. Unatoč tome što je već tada imao četiri prekršaja trener Aco Petrović ostavlja Coreya Brewera na parketu, te on ubrzo zarađuje i petu osobnu te Zadar ostaje bez nominalno prvog playmakera.



U posljednjoj četvrtini činilo se da je na teren izašla neka sasvim druga momčad a ne Zadar jer to nije bila momčad koja je tako uvjerljivo kontrolirala tijek susreta u prve tri četvrtine. Izgubili su nekoliko lopti koje su dovele do lakih koševa na drugoj strani te momčad iz Trnskog smanjuje razliku na 11 poena minusa, serijom 12:0.

U tom periodu najviše se istaknuo jedan od Zadrana u momčadi Zagreba Denis Vrsaljko. Zadar ipak održava prednost od desetak poena do kraja sjajnom igrom Roka Stipčevića koji prvo polaganjem pa onda tricom sa istekom vremena predvodi Zadarski napad.

Tribine dvorane u Trnskom bile su solidno popunjene (1000 gledatelja) među kojima su bili najglasniji malobrojni pripadnici Tornada.

Kompletnu statistiku utakmice pogledajte ovdje.

NLB liga, 20.kolo

Subota, 2.veljače

Vojvodina Srbijagas – Geoplin Slovan 80-64
FMP – Helios Domžale 82-69
Zagreb CO – Zadar 80-90
Široki Prima pivo – Cibona 81-83

Nedjelja, 3.veljače

Partizna Igokea – Hemofarm Stada 17,00
Split CO – Crvena Zvezda 17,30
Union Olimpija – Budućnost 12,00

Tablica!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.