Intervju: Marija Vrsaljko
Piše: Martina Pavičić | Objavljeno 1.2.2008 u 23:54.
ZDNews.hr

Marija Vrsaljko


Članica juniorske košarkaške reprezentacije i najbolja igračica ŽKK Zadar Marija Vrsaljko u razgovoru za Zadar Sport otkriva kako i dalje želi igratu košarku i nakon završetka srednje škole. Otkriva kako je ipak najbliža sa sestrom Anom te kako su odnosi među igračicama u klubu i više nego dobri...

Kada si se počela baviti košarkom?

"Košarkom sam se počela baviti sa devet godina, u 3. razredu osnovne. Bila sam izrazito visoka i morala sam upisati neki sport, a pošto su stariji brat i sestra upisali košarku i ja sam odlučila pokušati. U početku me nije baš zanimalo, ali poslije sam zavolila taj sport. Od tada konstatntno treniram i nije bilo prekida."

Koji su tvoji veći uspjesi?

"Više puta za redom sam bila u juniorskoj reprezentaciji pa tako i prošle školske godine. Profesori su mi izašli u susret i nije bilo problema sa školom. Pripreme za EP u-18 su trajale dva mjeseca. Na natjecanju koje se održavalo u Rumunjskoj osvojile smo prvo mjesto. Bila sam najbolja igračica i skakačica, te sam izabrana u najbolju petorku prvenstva."

Koji fakultet želiš upisati? Planiraš li se nastaviti baviti košarkom?

"Još nisam razmišljala o tome. Vidjet ću što će biti na kraju sezone ali sigurna sam da ću se i dalje baviti košarkom.

Roditelji me podržavaju, imaju razumijevanja za moje izostanke iz škole jer smo mi ipak košarkaška obitelj. Moja dva brata i sestra su isto u košarci. Nije bilo jednostavno ali bili su uporni i pratili su nas na svim našim utakmicama."

Jesi li zadovoljna odnosima u klubu?

"S odnosima u klubu sam prezadovoljna, sve se super slažemo na terenu i izvan njega, a to što se super slažemo sigurno utječe na naše rezultate. Iako se sa svim curama super slažem sa sestrom Anom sam ipak najbliža."

Kakav je vaš odnos s trenericom?

"Imamo super odnos s trenericom jer je ona dosta mlada pa možemo s njom o svemu razgovarati. Vjerojatno i to utječe na naše dobre rezultate. Tu je i naš pomoćni trener Branimir Peričić s kojim isto imamo super odnose. S trenerom radim centarsku tehniku i napredujem iz godine u godinu sve više.

Nadam se da ću u budućnosti imati još bolje rezultate jer se stvarno trudim i to mi je cilj."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.