Aco Petrović o Azovmashu: "Šanse su 50-50"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 30.1.2008 u 12:30.
ZDNews.hr

Aleksandar Petrović


Košarkaši Zadra mjesec siječanj zaključili su sa stopostotnim učinkom, osam pobjeda iz osam susreta. U veljači ih očekuje još teži posao. U igri je prvi trofej sezone, Kup Krešimira Ćosića, nastavlja se lov na prvoplasiranu momčad NLB lige Partizan, a 19.veljače Zadar igra prvu utakmicu drugog kruga Uleb kupa na gostovanju kod ukrajinskog Azovmasha iz Mariupola.

Trener Zadra Aleksanda Petrović za Zadarsport je komentirao ždrijeb i naglasio kako su šanse za prolaz dalje 50-50.

"Moram priznati da je Azovmash u okviru onog trećeg šešira apsolutno najneugodnija momčad iz dva razloga. Izuzetno je teško organizirati putovanje, a gore su uvjeti ne baš briljantni tako da nas očekuje iskustvo svih momčadi koje su igrale u Mariupolu.

Čeka nas tri presjedanja aviona i sasvim je sigurno da ćemo biti izuzetno hendikepirani u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo biti relativno zdravi i da ćemo moći odigrati korektnu utakmicu da ne bi bili u nekom prevelikom zaostatku.

Druga stvar zašto smatram da je to najlošije rješenje je zato što oni u rosteru od 10 milijuna eura imaju igrače koji su osvajali titule prvaka europe, koji su igrali u Maccabiu, u grčkoj i u ruskoj reprezentaciji.

To je jedna multinacionalna momčad koja je enormno plaćena baš da bi ti igrači došli gore i igrali utakmice. Petorka Tyus Edney, Liadelis, Buford, Meshcharakou i Archibald je ona koja je veoma korektna i mislim da ćemo imati izuzetno težak posao.

Protiv svih ostalih momčadi iz šešira mi bi bili apsolutni favoriti međutim ovako mislim da su šanse 50-50."


Ukrajinska je momčad za sada poprilična nepoznanica.

"Za sada se limitiramo na usmenim informacijama i onome što vidimo na internetu međutim u sljedećih par dana će nam početi pristizati dvd-evi njihovih utakmica."

Pogled unaprijed, Pamesa, Joventut?

"Nismo favoriti i ne možemo o tome a priori razmišljati. To bi bilo apsolutno trčanje pred rudo."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.