Gečevski i Macura gosti emisije "Zakucavanje"
Piše: Roman Morović | Objavljeno 29.1.2008 u 2:07.
ZDNews.hr

Jere Macura i Todor Gečevski gosti u emisiji "Zakucavanje"


Košarkaši Zadra Todor Gečevski i Jere Macura sinoć su bili gosti emisije "Zakucavanje" na televiziji VOX. Na početku razgovora voditelji Slavica Vulin i Igor Jelenić pohvalili su akciju Zadarsporta "Stop pušenju u Jazinama", a složio se s njima i kapetan KK Zadar Todor Gečevski:

"Mi sportaši smo svakako za ovu akciju pogotovo zato što nam u toku utakmice to smeta. Mislim da je u svakoj dvorani zabranjeno pušenje i toga bi se trebali pridržavati i gledatelji u Jazinama."

Kapetan je nastavio sa komentarom velike pobjede nad Partizanom 70-54:

"Pobjeda od 16 razlike je pomalo i neočekivana. Očekivali smo da ćemo dobiti utakmicu jer ove godine igramo odlično, imamo 13 pobjeda za redom u NLB ligi, dobili smo puno teških utakmica i u gostima i kod kuće. Znali smo da treba odigrati maksimalno angažirano 40 minuta i znali smo da imamo kvalitetu za dobit utakmicu.

Moram reći da nismo očekivali da ćemo u prvoj četvrtini povesti deset razlike i da do kraja ta razlika uopće neće biti upitna."


Jere Macura bio je jedan od ključnih igrača jer je upravo on započeo utakmicu odličnom obranom na Nikoli Pekoviću, igraču kojeg su se Zadrani najviše pribojavali prije utakmice.

"Pripremali smo se za Pekovića. Znali smo kakav je on igrač i znali smo da će biti teško. Momak je stvarno talentiran i sigurno je jedan od najboljih centara NLB lige i Eurolige. Bilo je lakše nego što smo očekivali. Publika te uvijek digne, prođu trnci kroz tebe i onda je odmah puno lakše igrati."

Todor Gečevski bio je naročito zadovoljan otvaranjem utakmice, a pohvalio je i kolegu Macuru za odličnu obranu na Pekoviću.

"Prvih desetak minuta smo odigrali u euforiji, nošeni publikom i motivacijom jer smo igrali protiv najbolje momčadi. I krenulo nas je, imali smo svi snagu, energiju, puno smo trčali, zabili nekoliko trica i napravili tih desetak razlike.

U trećoj četvrtini nam je malo pao intenzitet igre u napadu jer smo se puno trošili u obrani da zadržimo njihove centre i vanjske igrače. Oni su momčad koja radi dosta izmjena i stalno drži visok ritam, puno trče u kontranapade, a mi smo to sve pokušavali spriječiti.

Tada smo imali jednu rupu u napadu što su oni na neki način kaznili i došli na -8, no u zadnjoj četvrtini smo se ponovno digli, pogodili par šuteva, pretrčali malo više i zasluženo dobili utakmicu.

Ključ pobjede je bila naša odlična obrana, naročito na Pekoviću koji je po valorizaciji drugi centar Eurolige. Limitirali smo Partizan na samo 54 poena i to pokazuje koliko smo dobro igrali obranu."


Macura, Lalić i Gečevski najopasnijeg su igrača Partizana limitirali na samo 2 poena:

"Naša glavna koncentracija je bila na Pekoviću jer je on njihov najbolji strijelac i skakač međutim mi smo dobro zaustavili sve njihove igrače. Oni su gotovo sve koševe zabili iz polukontri ili kontri, a imali su velikh problema na našu postavljenu obranu. Zaustaviti Parizana na 54 poena je stvarno velika stvar i nadam se da ćemo i dalje nastaviti s ovako dobrim igrama" - rekao je Macura.

Zadarski su košarkaši komentirali i odličnu atmosferu u momčadi, najavili kup utakmicu sa Šibenikom, a bilo je riječi i o protivniku u drugom krugu Uleb Cupa ukrajinskom Azovmashu.

Reprizu emisije Zakucavanje, voditelja Slavice Vulin i Igora Jelenića Tota, možete pogledati danas u 16,15 na televiziji VOX.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.