Giuseppe Giergia: "Atmosfera je bila odlična"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 29.1.2008 u 1:13.
ZDNews.hr

Sportski direktor KK Zadar Giuseppe Giergia


Puno toga se ovih dana događa u KK Zadar. Zadrani su u 19.kolu NLB lige pobijedili prvoplasiranog Partizana i tako mu se približili na samo jednu pobjedu zaostatka.

Još se nisu ni stišali medijski repovi nakon te utakmice, a danas igrače trenera Aleksandra Petrovića već očekuje nova utakmica. U 19 sati počinje susret četvrtfnala Kupa Krešimira Ćosića u kojem Zadar u Jazinama ugošćuje Šibenik.

A danas su Zadrani saznali i protivnika u drugom krugu Uleb Cupa. To je ukrajinska momčad Azovmash Mariupol.

O svim aktualnim temama u zadarskoj košarci razgovarali smo sa sportskim direktorom KK Zadar Giuseppeom Giergiom.

Kako komentirate ždrijeb drugog Uleb Cupa? Protivnik je Azovmash Mariupol iz Ukrajine.

"Kao prvo moram reći da je to vrlo daleko i bit će skupo. O toj momčadi ne znamo ama baš ništa osim što smo preko interneta mogli vidjeti tko igra tamo. Po imenima je teško išta odgonetnuti.

Edney je igrao neko vrijeme u Žalgirisu, potom i u Benettonu i on je izvanredan igrač ali je pomalo vremešan. Buford, ja znam bar deset Buforda kao što imate i na tisuće Johnsona. Kakav je, u kojem je stanju to ćemo sve istražiti.

Imaju jednog vrlo visokog Nizozemca i škotskog centra. U svakom slučaju oni su se plasirali u drugi krug i to treba poštivati. Kakva im je momčad, kakve su im karakteristike to tek moramo doznati. Gledat ćemo kazete i analizirati tko su, što su i kakvi su i na temelju toga se pripremiti.

U svakom slučaju ne smije se nikoga podcijeniti jer su to sve opasne momčadi ali mislim da ne mogu biti jači kvalitet nego što je Kazan. U obzir treba uzeti i izuzetno težak put do tamo jer moramo tek vidjeti kako ćemo doći do tamo."


Zadar je ove sezone slabiji, gledajući dva susreta, slabiji samo od Budućnosti. To bi trebala biti ohrabrujuća činjenica.

"Imamo dobru momčad u koju vjerujemo i idemo dalje na isti način kao i do sada bez obzira na to što će se dogoditi. Vjerujem da imamo kompetitivnu momčad koja može proći dalje."

Kako komentirate atmosferu u Jazinama na utakmici Zadar-Partizan i sporne detalje iz članka u jednom dnevnom listu.

"Atmosfera u Jazinama je bila izvanredna, odlična iako nas neki u novinama prozivaju zbog neprimjerenih ispada. Ne mogu komentirati jer ne znam što je bilo. Teško je komentirati nešto što nisi vidio. Svaki takav napad uz vrijeđanje ljudi nikako nije dobar, neprimjeren je i to treba kritizirati.

Ja najbolje znam tko je Arijan Komazec, odgojio sam ga, dao sam mu šansu da kao 16-godišnjak igra za prvu momčad, bio je kapetan Zadra, bio je i u reprezentaciji kada sam ja bio trener i kada smo osvojili broncu u Torontu. Sve njegove uspjehe treba poštivati, a ne vrijeđati.

Isto tako mislim da prozvati cijeli grad zbog određenih povika nije primjereno. To je napad na sve građane grada Zadra."

Već danas u Jazine stiže momčad Šibenika. Sve osim pobjede Zadra bilo bi veliko iznenađenje.

"Očekujem jednu tešku utakmicu baš zbog toga što mi mislimo da će biti lako. Ne bojim se toliko utakmica kao što je ova protiv Partizana jer tu igrače ne treba motivirati.

Protiv Šibenika ako ne uđemo na pravi način u utakmicu i ako pristup bude neprimjeren možemo imati problema. Ako budemo igrali svih 40 minuta jednakim pristupom i mentalitetom kao što smo odigrali protiv Paritzana onda nema problema."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.