Milan Bačić: "Atmosfera je bila fenomenalna"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 28.1.2008 u 21:55.
ZDNews.hr

Veličanstvena bakljada na mostu prije utakmice Zadar-Partizan


Zadar je u subotu, u fenomenalnoj atmosferi Jazina, u potpunosti nadigrao beogradskog Partizana i na kraju slavio sa visokih 70-54. Zadrani su nadigrali beograđane u svim segmentima igre, a nošeni sjajnim navijanjem Tornada na kraju su nadoknadili negativnu koš razliku iz prve utakmice i tako povećali mogućnosti za osvajanje prvog mjesta na tablici NLB lige.

To je ono o čemu su, kroz razne slike, priče i video priloge, u subotu izvještavali svi mediji u Hrvatskoj, a i šire. Ipak, u današnjem izdanju "Slobodne Dalmacije" izašao je članak dvojice autora naslova: "Sramota u Zadru. Napali Komazeca vrijeđali Srbe."

U podnaslovu spomenutog članka stoji: "Šovinistički derbi. Dio gledatelja ponizio hram košarke u Jazinama." Kompletan članak možete pročitati ovdje, a reakcije su stigle vrlo brzo. Priopćenjima su se oglasili KK Zadar i Udruga navijača Tornado Zadar, a mi smo za komentar cijele situacije upitali dopredsjednika Tornada Milana Bačića.

"Atmosfera je bila fenomenalna. U prvom poluvremenu navijanje je malo "štekalo" ali smo zato u drugom poluvremenu nadoknadili sve loše iz prvoga dijela i na kraju je atmosfera bila fenomenalna na svim tribinama."

"Sramota u Zadru. Napali Komazeca vrijeđali Srbe." Kako komentirate članak u Slobodnoj Dalmaciji koji je, potpuno nepotrebno, u jednom danu postao sporska top priča u Hrvatskoj.

"To je samo naslov, a dalje u tekstu se navodi toliko neistina da bi se tu mogla napisati čitava knjiga demantija. Što se tiče Komazeca to je bio samo jedan pojedinačni incident, razmirica gdje nije čak bilo ni guranja i sve se vrlo brzo riješilo.

Ako takva jedna sitnica dođe na naslovnicu to je pomalo smiješno. Ja ne smatram da je sitnica ako netko napadne sadašnjeg ili bivšeg igrača Zadra ali to je događaj koji se zapravo nije ni dogodio.

Što se tiče uvreda Srbima mislim da ih je bilo u minimalnom broju. Nećemo ih opravdavati ali to je sastavni dio svake utakmice. Bez obzira da li se igralo sa Srbima, Zagrepčanima, Riječanima uvijek se poviče nešto uvredljivo, a kako tko to želi prikazati tako to i prikaže.


Poznato je da Zadar želi organizirati završni turnir NLB lige. Postoji li mogućnost da je članak pisan s namjerom da našteti KK Zadar?

Cijeli članak pisan je u tom kontekstu da se ide na ruku nekome trećemu, tj. da se kontrira Zadru pošto svi znamo da Zadar ima vrlo jaku želju da organizira taj turnir i da se svaka utakmica tu gleda kroz povećalo.

Ovo je bila idealna prilika da se mi pokažemo i pokazali smo se u najboljem svjetlu. A to što netko želi iskriviti tu istinu to je njihova stvar."


U članku se spominju i rasistički povici tamnoputom igraču Partizana Miltonu Palaciu.

"Što se tiče rasističkih povika koji se spominju reći ću samo da je jedan Juby Johnson tu već četiri godine. Ljubimac je publike i svim srcem igra za ovaj klub i ne znam odakle nekome može pasti na pamet da bi mi mogli biti rasisti uz takvog jednog igrača u Zadru. Uostalom, uz njega su tu još i Cory Brewer i Shammel Stallworth koji se bore za ovaj klub kao da su rođeni u Zadru."

Zanimljivo je da je ovu situaciju popratio samo jedan medij, dok su svi ostali normalno komentirali utakmicu i veliku pobjedu Zadra.

"Svi mediji su ispod svojih slika i u svojim tekstovima veličali atmosferu. Na press konferenciji je trener Partizana Vujošević pohvalio atmosferu. Imao je neke sitne zamjerke ali je isto tako napomenuo da je to normalno i u Beogradu i u ostalim hrvatskim dvoranama.

Isto tako, igrač Partizana Nikola Peković rekao je da nije bilo nikakvih većih uvreda tako da je to totalno deplasirana informacija.

Ostali mediji, osim Slobodne Dalmacije, su sa jednim pametnim, kulturnim i normalnim tekstovima pohvalili općenito čitav događaj kako na tribinama tako i na parketu, vrhunsku predstavu Zadra i jedno dobro navijanje."


Sutra u Jazine stiže momčad Šibenika, a dolazak je najavilo i oko 150 gostujućih navijača Funcuta. Kako se spremate za taj susret?

"Može ih doći i 550 što se nas tiče naša je priprema uvijek ista. Mi ćemo doći na istok, odraditi ćemo svoju zadaću najbolje kako znamo, oni nek odrade svoju kako oni znaju. Mi smo navikli na njihove provokacije i uvrede, a nadam se da će ovoga puta proteći sve u najboljem redu."

Imate li što poručiti Arijanu Komazecu koji se, također nepotrebno, spominje u spornom članku.

"Osobno mislim da je on zadužio ovaj klub i ovaj grad sa svim svojim godinama provedenim u Zadru, svojim ponašanjem pogotovo u onim početnim ratnim godinama kada je kao jedan od rijetkih ostao ovdje.

Bar zato što je tada ostao u Zadru mislim da mu moramo i mi vratiti na jedan kulturan i normalan način, a ne sa ovakvim uvredama.


Kako komentirate akciju Zadarsporta u kojoj ste i sami sudjelovali "Stop pušenju u Jazinama".

"Vrlo pohvalna akcija i ja kao aktivni pušač podržavam da Jazine budu bez dima od cigareta."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.