Priopćenje za javnost Udruge navijača Tornado Zadar
Piše: Tornado Zadar | Objavljeno 28.1.2008 u 14:59.
ZDNews.hr

Rasizam? Što reći? Da su navijači KK Zadra rasisti, ne bi igrali tamnoputi igrači u KK Zadru, štoviše, isti su vrlo često i ljubimci navijača.


Priopćenje za javnost Udruge navijača Tornado Zadar

povodom natpisa u jednim dnevnim novinama pod naslovom „Sramota u Zadru“, a u povodu utakmice NLB lige između KK Zadra i KK Partizana koja je odigrana 26. siječnja 2008. godine.

U navedenom članku koji je pisan u tendencioznom stilu, navijači KK Zadra, a samim time i Udruga navijača „Tornado Zadar“ prikazani su, najblaže rečeno, kao skupina divljaka željna krvi.

Na osnovu čega su to dotični novinari zaključili?
- Jesu li ti novinari „etiketirali“ navijače KK Zadra divljacima na osnovu transparenta s likom hrvatskog heroja generala Ante Gotovine? Je li problem u riječi „heroj“? Ako je, onda smo zavrijedili svaku ružnu riječ napisanu u članku. Mi se ne sramimo našeg Heroja. Da, s velikom „H“ jer on to uistinu i jest.

Međutim, postavljamo pitanje svima,svim novinarima i svim čitateljima; otkad je zabranjeno nositi transparent s likom generala Ante Gotovine? Koji to zakon propisuje? Je li general Ante Gotovina pravomoćno osuđen? Je li u demokratskim društvima svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno? Ako dotični novinari ne znaju odgovore na postavljena pitanja, onda su promašili profesiju? Ili pak sve to dobro znaju ali po nečijim instrukcijama moraju na prljavi i krajnje podmukao način umanjiti dobre igre i rezultate KK Zadra ove sezone? Kome to smeta KK Zadar?

- Je li na osnovu povika, u nekoliko navrata, „Ubij srbina“? Slažemo se da su takvi povici neprimjereni jednoj košarkaškoj utakmici. Udruga navijača „Tornado Zadar“ je neposredno prije utakmice pozivala, pa i putem medija, na dostojanstveno navijanje.

U većem dijelu utakmice, navijanje je i bilo korektno i dostojanstveno. Međutim, povici koji su se dogodili u nekoliko navrata su, nažalost, dio „navijačkog dekora“ u svim dvoranama.

Na isti se način dočekuje KK Zadar u Beogradu. Mislite li da oni nas dočekuju s cvijećem?! Štoviše i u Zagrebu nas se dočekuje s povicima „Ubij tovara“. Ili kad mi vičemo „Gazi purgere“. Koja je razlika u tim povicima? Nikakva, osim što se tad ne pridodaje medijska pažnja jer se ne radi o Srbima, već se mi Hrvati međusobno „koškamo“ pa to nikoga nije briga! Sve je to, ponavljamo dio navijačkog dekora.

Igrači KK Partizana (konkretno Nikola Peković) su poslije utakmice, na pitanja novinara o navijačima i atmosferi odgovarali da je navijanje bilo korektno i uobičajeno. Dakle, ništa što već nisu čuli i vidjeli.

- Rasizam? Što reći? Da su navijači KK Zadra rasisti, ne bi igrali tamnoputi igrači u KK Zadru, štoviše, isti su vrlo često i ljubimci navijača.

Sve gore navedeno daje nam za pravo da sumnjamo da je osporavani članak napisan krajnje na podmukao način i vjerojatno samo novinari koji ga potpisuju znaju zašto su ga napisali. Isti, primjerice, ne navode kako je samo jedan upaljač bačen na parket. Da, gospodo,jedan jedini upaljač, a na tribinama 4 tisuće „krvoločnih zvijeri i rasista“!!!


S poštovanjem,

Predsjednik Udruge

Mario Gavran

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.