KK Zadar oštro osuđuje verbalni napad kojemu je tijekom utakmice bio izložen velikan zadarske košarke Arijan Komazec
Piše: "KK Zadar" | Objavljeno 28.1.2008 u 13:18.
ZDNews.hr

"KK Zadar oštro osuđuje verbalni napad kojemu je tijekom utakmice bio izložen velikan zadarske košarke Arijan Komazec kao i bilo koji oblik vrijeđanja upućen na račun igrača i vodstva beogradskog Partizana." - stoji u priopćenju Priopćenje: Upravni odbork "KK Zadar"


U trenutku kada je priča o zadarskom košarkaškom uspjehu postala najtraženija medijska tema, kada košarkaši Zadra svojim igrama i rezultatima ruše rekorde i neugodne tradicije, kada se košarka, u pravom smislu te riječi, vratila u grad - taj se grad, „Grad košarke“ našao na udaru novinarskog dvojca Slobodne Dalmacije Lea Kovačića i Hrvoja Prnjaka.

Oni su u tendencioznom tekstu naslovljenom „Sramota u Zadru“ objavljenom u ponedjeljak, 28. siječnja nekoliko izoliranih incidenata iskoristili za stvaranje potpuno pogrešne slike svega onoga što se događalo na derbi susretu 19. kola NLB lige Zadar-Partizan.

KK Zadar oštro osuđuje verbalni napad kojemu je tijekom utakmice bio izložen velikan zadarske košarke Arijan Komazec kao i bilo koji oblik vrijeđanja upućen na račun igrača i vodstva beogradskog Partizana.

U organizaciju ove utakmice uložili smo maksimalan trud, no posve je jasno kako se izdvojeni slučajevi ne mogu predvidjeti niti smiju baciti sjenu na veličanstvenu košarkašku predstavu kojoj smo svjedočili prošle subote u Jazinama.

Suradnja KK Zadar s navijačkom skupinom Tornado posljednjih godina je intenzivna, incidenti su svedeni na minimum, navijači se educiraju da svoju energiju usmjeravaju u korist vlastitog, a ne na štetu suparničkog kluba.

Zanimljivo je kako poziv zadarskog Tornada da se na derbiju NLB lige navija za Zadar, a ne protiv Partizana nije imao jednako snažan odjek na stranicama cijenjenog dnevnika, kao i slučaj u kojemu su dvojica golobradih navijača istaknuli majicu sa šovinističkim crtežom.

Ograđujemo se od svih oblika nacionalne i rasne diskriminacije, demokratska smo i multinacionalna ustanova koja poštuje sportske protivnike, a svojim mladim igračima od prvog ulaska u arenu ugrađuje pozitivan stav prema sportu i sportskom natjecanju.

Nebrojeno smo puta i samo bili meta verbalnih napada na nacionalnoj osnovi, no složio se s tim i trener Partizana Dušan Vujošević, toga je u regionalnoj ligi sve manje, te ćemo u suradnji s vodstvom i ostalim sudionicima NLB lige biti ustrajni na putu stvaranja atmosfere tolerancije.


Upravni odbor KK „Zadar“

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.