ŽKK Zadar - KK Mataš Novi Zagreb 86-67 (+ izjave)
Piše: Martina Pavičić, Hrvoje Bajlo | Objavljeno 27.1.2008 u 22:02.
ZDNews.hr

Lara Nikpalj bila je najbolja u redovima Zadra sa čak 19 postignutih koševa Foto: Zadar Sport


Zadar, 27.siječnja 2007.
Dvorana: Jazine
11. kolo A-1 lige košarkašica
Gledatelja: 70

ŽKK Zadar - ŽKK Mataš-Novi Zagreb 86-67
(20-16 ; 27-22 ; 25-19 ; 14-10)

Suci:Luka Kardum i Davor Stojić

ŽKK Zadar: Ledenko, Perica, Vidaković, Grbas I., Nikpalj, Erslan, Vrsaljko A., Grbas A., Vrsaljko M., Rogošić
Trenerica: Marija Mazija

ŽKK Mataš-Novi Zagreb: Bilbija, Špac, Mlinar, Božiček, Spretnjak, Prpić, Komazec, Cvitković, Jurić, Čižmar, Vrinjanin, Dumbović
Trener: Đuro Simon

Iva Grbas postigla je
18 koševa
Nakon dva uzastopna poraza, košarkašice zadra potrudile su se te pobijedile ekipu ŽKK Mataš Novi Zagreb sa čak 19 koševa razlike. U prvom dijelu odlične su bile Lucija Perica sa 12, Iva Grbas sa 11 te Lara Nikpalj sa 8 postignutih koševa.

Uz vrlo dobru igru Zadranki, na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 47-38 za domaću ekipu.

U drugom poluvremenu igračice Zadra još su se više trgnule te je tako na kraju Lara Nikpalj upisala ukupno 19 koševa. Slijede ju Iva Grbas sa 18, Lucija Perica sa 13 te Nevia Vidaković sa 11 postignutih koševa.

Ovo je ukupno sedma pobjeda ekipe Zadra u ovoj sezoni, a konačni rezultat bio je 86-67. Zadranke su bile dominantnije i bolje što potvrđuje i statistika te činjenica da su pobjedile u sve četiri četvrtine.

Također valja napomenuti kako je Marija Vrsaljko imala čak 11 skokova. Slijede ju Iva Grbas sa 8, Lara Nikpalj sa 7 te Nevia Vidaković sa 6 skokova.

(Statistika - ŽKK Zadar):

Šut za 3 - 45,5% (5/11)
Šut za 2 - 50,0% (24/48)
Slobodna bacanja - 79,3% (23/29)


U audio prilogu poslušajte izjavu trenerice ŽKK Zadar Marije Mazije nakon utakmice.





- "Igrale smo jako joše u zadnje dvije utakmice i jednostavno nam je moralo napokon krenuti. Od početka utakmice smo imale dobar šut i obranu. Baš zato što je utakmica bila poprilično lagana, drago mi je što su sve igračice dobile priliku zaigrati." - kazala nam je Marija Vrsaljko.

Lara Nikpalj, najbolja igračica susreta nije krila svoje zadovoljstvo:

- "Dobra utakmica. Otvorili smo utakmicu sa većom razlikom. Na početku je obrana bila dobra ali u drugom dijelu smo padale. To smo trebale popraviti. Konačan rezultat bio je 19 razlike za nas i s time smo zadovoljni jer smo prekinule neugodnu seriju od dva poraza. Što se moje igre tiće, potrudila sam se u obrani pa sam onda dobro odradila i u napadu. Općenito smo se svi dobro pripremili za ovu utakmicu jer nam je bila važna radi za dva uzastopna poraza pa smo to htjele nekako ispraviti te smo na kraju zasluženo pobijedile."

Sedmom pobjedom košarkašice Zadra prekinule su neugodan niz od dva uzastopna poraza te su tako učvrstile drugo mjesto na tablici sa učinkom od sedam pobjeda i tri poraza. Sljedeće kolo Zadranke gostuju u Požegi kod ekipe Požega Plamen.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.