SP 470: Fantela-Marenić napredovali za tri mjesta
Piše: 057info.hr | Objavljeno 27.1.2008 u 20:50.
ZDNews.hr

Nakon osam jedrenja napredovali su za tri mjesta i sad su 18 - Šime Fantela i Igor Marenić Foto: 057info.hr


Prvog dana finalnih jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase 470 u australskom Melbourneu hrvatska posada Šime Fantela-Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) danas su u oba jedrenja bili 12. u zlatnoj skupini piše portal 057info.hr.

Nakon osam jedrenja napredovali su za tri mjesta i sad su 18. Fantela/Marenić će se u slijedeća četiri finalna jedrenja pokušati izboriti za plov za odličja, rezerviran za najboljih deset posada.

Ženska je flota najprije ujutro po laganom vjetru jedrila zadnje jedrenje kvalifikacija, a poslijepodne su uslijedila prva dva finalna jedrenja. Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) nastavile su natjecanje u srebrnoj skupini za plasman od 30. do 58. mjesta, u prva dva jedrenja finala bile su 12. i pete, te su nakon osam jedrenja ukupno 41.

Nakon tri dana dominacije talijanskih posada danas je došlo do smjene na vrhu. Kod muškaraca vodstvo su preuzeli Britanci Rogers/Glanfield, a kod žena Nizozemke De Koning/Berkhout.

Natjecanje u muškoj konkurenciji danas je obilježio i sudar u zadnjem jedrenju dana između Britanaca Asher/Willis i Australaca Belcher/Behrnes, u kojem je Australcima slomljen jarbol, dok je Willis morao i u bolnicu na snimanje prsnog koša.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.