Borik sa 16 trica razbio Osječane
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 27.1.2008 u 1:55.
ZDNews.hr

U subotu u Jazinama gostuje prvoplasirani Šibenik Foto: ZadarSport


Unatoč odličnom otvaranju utakmice i vodstvu 14:5 već nakon tri minute susreta, Osječani su uvjerljivim porazom od Borika najavili grčevitu borbu za ostanak u ligi.

Ujednačeno i disciplinirano je igrala kompletna momčad Tihomira Bujana kod koje je šest igrača postiglo dvoznamenkasti broj poena, a fantastičan je podatak da su pogodili 16 trica iz 20 pokušaja.

Prva četvrtina 19-19

Utakmicu je košem otvorio Joško Srzić, a odmah nakon toga je osvojio loptu i pomislilo se kako bi ovo mogla biti njegova večer. Međutim, do pred kraj kada je sve bilo gotovo nije ništa značajnije napravio za svoju momčad.

Kod najvećeg vodstva Osječana u 3. minuti (14:5), gosti su napravili seriju 7:0 i smanjili na 14:12, a napadačku krizu domaćih košem i dodatnim slobodnim bacanjem je prekinuo Car.

Do kraja četvrtine gosti su stigli do izjednačenja, a većinu prve četvrtine na klupi je proveo Krolo zbog dvije osobne pogreške.

Druga četvrtina 13-26

Drugu četvrtinu je otvorio Mrva polaganjem preko Krole, a u idućem napadu isti je igrač postigao i tricu za vodstvo gostiju 24:19.

Upravo je to bio početak serije Borika koji je u 13. minuti poveo 31:21. To je osječkog stratega Dražena Pešića prisililo da pozove time-out, nakon kojega gosti sa dvije trice samo povećavaju vodstvo, a Krolo košem prekida sjajnu seriju Borika 18:2 koja se pokazala ključnom na utakmici.

Prvo poluvrijeme je zaključio Jurjević tricom kojom su gosti otišli na odmor sa prednosti od +13.

Treća četvrtina 14-27

Nastavio je Borik sa odličnom igrom u drugom poluvremenu koja mu je u 27. minuti donijela vodstvo 58:42, a pomalo čudi da je trener domaćih tek tada tražio prvu minutu odmora u nastavku.

Osječani nikako nisu mogli zaustaviti vanjski šut igrača Borika kod kojega je čak sedam igrača bilo uspješno iza linije 6,25. Probali su domaći nešto promijeniti promjenom obrane, ali ni zonska obrana nije urodila plodom jer gosti su imali previše raspoloženih igrača.

Kraj 3. četvrtine bio je identičan kao i kraj prvog poluvremena, samo što je tricu sa zvukom sirene ovaj puta postigao Pavić, a u tom trenutku je to bila već 12. trica Borika.

Četvrta četvrtina 29-30

U posljednjoj dionici igre gosti su samo održavali visoku prednost koju su stvorili tijekom 30 minuta igre do tada, jer bilo je izvjesno kako će bodovi otići iz Osijeka.

U 36. minuti su sa dvije trice otišli na 87:59, a u idućoj minuti su došli do najvećeg vodstva na utakmici (93:61). Do kraja su držali tu prednost i zasluženo pobijedili Osječane kojima preostaje grčevita borba za ostanak u ligi.

Statstika

Ujednačenu igru Borika predvodio je Mate Mrva sa 19 poena i 8 skokova. Marino Jurjević je sa 20 poena bio najbolji strijelac gostiju, dok je Tomislav Dražović postigao 15.

Najbolji kod Osječana bio je Karlovčanin Marko Car koji je sa 24 poena bio najbolji strijelac utakmice, dok je Ivan Krolo postigao 16.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje, a tablicu A-1 lige košarkaša ovdje.

U idućem kolu koje je na rasporedu u Subotu Borik u Jazinama dočekuje vodeću momčad lige, Šibenika.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.