Došao je i taj dan ... Zadar - Partizan 70-54
Piše: Roman Morović, Martina Pavičić | Objavljeno 26.1.2008 u 22:54.
ZDNews.hr

Trebalo je danas biti u Jazinama! Foto: Zadar Sport


Zadar, 26.siječnja 2008.
Dvorana: Jazine
19. kolo NLB lige
Gledatelja: preko 4000

KK Zadar - Partizan Igokea 70-54
(28-16 ; 15-11 ; 9-13 ; 18-14)

Suci: Sašo Pukl, Matej Boltauzer i Andrej Lovšin (svi Slovenija)

KK Zadar: Stallworth 5, Stipčević 3, Barać 14, Johnson 4, Prostran, Marčinković, Šarlija, Gečevski 12, Lalić 2, Macura, Štimac 12, Brewer 18

Partizan Igokea: Palacio 16, Tepić 6, Kecman, Borovnjak, Tripković 7, Veličković 13, Peković 2, Vitkovac 2, Đurković, Božić 2, Milošević 2, Vraneš 4

Zadar je danima čekao ovu utakmicu. Čitav grad se posljednjih tjedana spremao samo za ovu večer. Kako je pobjednička serija Ace Petrovića i njegovih igrača bivala sve veća svi su znali da će kulminacija biti gostovanje Partizana u Jazinama. Zadrani su znali da ova večerašnja utakmica može biti kruna svega. I bila je.

U fenomenalnoj atmosferi, pred preko 4000 gledatelja u Jazinama Zadar je deklasirao beogradsku momčad sa 70-54. Rijetke su utakmice gdje je apsolutno cijela dvorana na nogama. Istočna tribina vukla je navijanje ne samo svih 40 minuta već i sat vremena prije utakmice. Jug je podsjetio na neka prošla vremena, a čak se i kompletna zapadna tribina u više navrata podizala na noge i navijala.

U takvoj, bez pretjerivanja, paklenoj atmosferi Zadar ne bi izgubio utakmicu niti protiv puno jačih momčadi od današnjeg Partizana.

Gosti iz Beograda bili su umorni nakon položenog euroligaškog ispita u četvrtak, a njihov ponajbolji igrač Nikola Peković vrlo je brzo zaradio tri osobne pogreške, početkom treće četvrtine i četvrtu, te je na kraju ubacio samo 2 poena.

Sama utakmica bila je izuzetno teška i tvrda, no upravo je večeras Zadar položio pravi ispit zrelosti.


Igrači trenera Petrovića odigrali su upravo tako – zrelo. U maniri velike momčadi Zadrani su došli do prednosti i bez većih oscilacija sačuvali je do kraja.

Držao se Partizan u igri samo nekih pet minuta prve četvrtine. Kod rezultata 13-12 Zadrani rade seriju 7-0, a prvu četvrtinu zaključio je Andrej Štimac dvjema uzastopnim tricama za 29-16.

Bila je to prava igra kolektiva od prve do posljednje sekunde utakmice što će kasnije pokazati i statistika. Upravo ona igra kolektiva koja krasi ovaj Zadar. Na početku druge četvrtine Zadrani imaju i +15, 33-18, a na poluvrijeme odlaze sa prednošču 43-27.

Nema se što puno pričati o tijeku susreta. Svih četrdeset minuta Zadar je dominirao i nije dopuštao Partizanu niti da pomisli na izneneđenje. Ako je kod ikoga postojala trunka straha od beograđana, koji ipak imaju puno više ovakvih utakmica nego Zadar, ona je nestajala iz minute u minutu svakim novim košem Zadra.

U trećoj četvrtini rezultat je konstatntno na 10-12 poena razlike za domaće, a ključnom se pokazala četvrta osobna pogreška Nikole Pekovića već na početku drugog poluvremena. Kako je kasnije na press konferenciji rekao i sam trener Petrović, Zadar je danas imao izvrsnu štafetu na Pekoviću.

Sve je dobro započeo Jere Macura, nastavio Jure Lalić, a kapetanski dovršio Todor Gečevski. Slavko Vraneš jednostavno nije bio dostojna zamjena za Pekovića i tu je Partizan izgubio onu najveću snagu na koju se oslanjao.

Puno je mijenjao gostujući trener Vujošević, no sve je bilo uzalud. Nitko više nije sumnjao u pobjedu Zadra čak ni kada se Partizan u posljednjoj četvrtini približio -7, 52-45. Sve je tricom riješio Stallworth, a kasnije i Barać.

U samoj završnici Zadar je vratio prednost s poluvremena +16 i zadržao je do kraja za konačnih 70-54. Tako su Zadrani, osim što su došli na samo jednu pobjedu zaostatka za Partizanom, postgli i bolji međusobni omjer sa beogradskom momčadi.



To znači, da u slučaju jednakog broja pobjeda pozicija broj jedan pripada Zadru. Trener Petrović rekao je nakon utakmice da je prvo mjesto važno zbog jednog boda više u lovu na Euroligu, no sasvim je sigurno da bi za Zadar to prvo mjesto ispred Partizana značilo puno, puno više.

Da li je to ostvarivo vidjet ćemo u narednih sedam kola, a sada Zadrani, barem na nekoliko sati, mogu uživati u najvećoj pobjedi ove sezone. Zaslužili su to.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.