Aco Petrović: "Idemo utakmicu po utakmicu, bez euforije"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 24.1.2008 u 19:24.
ZDNews.hr

"Ponosni smo što igramo jednu ovako veliku utakmicu u Jazinama" - Aco Petrović o derbiju s Partizanom Foto: Hrvoje Bajlo


Prije početka sezone pred trenera košarkaša Zadra Aleksandra Petrovića bilo je postavljeno nekoliko ciljeva među kojima i plasman u drugi krug Uleb kupa. Taj je cilj je ispunjen još prošloga tjedna domaćom pobjedom nad Hapoelom, a potvrda odlične zadarske forme stigla je u utorak u Strasbourgu.

Iako su na poluvremenu bili u zaostatku -10, Zadrani su fenomenalnom serijom 20-3 na početku treće četvrtine preokrenuli utakmicu i na kraju ostvarili prvu gostujuću pobjedu u Uleb kupu ove sezone.

Zadar se tako, zahvaljujući ovoj pobjedi i izvrsnoj koš razlici, našao među najboljih sedam drugoplasiranih momčadi što igračima trenera Ace Petrovića donosi nešto lakšeg protivnika u drugom krugu, a što je možda još i važnije, uzvratnu utakmicu u Jazinama.

Nakon utakmice i sam trener Petrović priznao je da su čitavo vrijeme osluškivali rezultate s drugih terena. Kada je poraz Zvezde u Beogradu protiv belgijskog Oostendea bio već riješena stvar, Zadrani su znali što im eventualna pobjeda donosi.

Zbog toga su u drugom poluvremenu krenuli puno agresivnije i na kraju zasluženo slavili.

"U trećoj četvrtini smo odlučili krenuti punom snagom po pobjedu, no to ne znači da nismo htjeli pobjedu i na početku" - rekao je jutros u razgovoru za Zadarsport Aco Petrović.

"Nisam krenuo s uobičajenom postavom nego sam htio dati malo više prilike igračima koji su do sada manje igrali što zbog ozljeda što zbog rotacije.

U tom prvom poluvremenu nismo imali dovoljno kvalitetan ritam za dobivanje utakmice da bi onda u trećoj četvrtini već uobičajenim kvalitetnim obrambenim pritiskom došli do breaka od 17 razlike i tako prelomili utakmicu."


Glavna odlika Zadra ove sezone je što svaku utakmicu ima nekoliko raspoloženih igrača, a igra ne ovisi samo o jednom pojedincu kao što je to znao biti slučaj proteklih godina.

"Brewer, Barać i Juby su odigrali fenomenalnu utakmicu s tim da je ipak Juby pečatirao utakmicu jer je pogodio nekoliko izuzetno teških šuteva" - pohvalio je Aco rad vanjske linije na utakmici sa Strasbourgom.

Ždrijeb drugog kruga Uleb Cupa je u ponedjeljak u 13,30 u Barceloni. Kakva su očekivanja?

"Treba pričekati ždrijeb. Ove sezone smo pokazali da se u gostima možemo nositi sa kvalitetnim protivnicima tipa Kazana, Hapoela, Turowa i to su sve bili minimalni porazi. U Jazinama smo ih sve redovno dobivali i dobro je da igramo uzvratnu utakmicu u Zadru.

Treba se dobro pripremiti. Imamo dva tri tjedna da pripremimo dobar scouting u odnosu na bilo kojeg protivnika. U svakom slučaju Zadar protiv bilo koje momčadi ima šansu za prolaz dalje."


Ipak, prije toga Zadrane očekuje jedna od najvećih utakmica ove sezone. U Jazine u subotu dolazi prvoplasirana momčad NLB lige, beogradski Partizan.

"S jedne strane je momčad koja ima 15 uzastopnih pobjeda, a s druge strane jedina momčad koja prijeti, koja je stalno tu iza nje i ima 12 uzastopnih pobjeda.

Nečiji niz će u subotu prestati. Nadamo se da to neće biti Zadrov jer bi htjeli napraviti dodatni pritisak u preostalih sedam kola i pokušati doći do te prve pozicije.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što jednu takvu utakmicu, prvi protiv drugog, igramo u Jazinama. Igraju dvije momčadi koje su u dosadašnjih osamnaest kola izuzetno kvalitetno obilježile ovu regionalnu ligu."


Zadar dugo nije ovakav derbi dočekao sa nizom od 12 uzastopnih pobjeda. U čemu je tajna?

"Idemo od utakmice do utakmice, ne bavimo se nekim hipotetskim razmišljanjima dva ili tri tjedna unaprijed i mislim da smo tim pristupom i došli do ovog velikog niza.

Napravili smo puno, već smo ispunili nekoliko ciljeva. Plasirali smo se u drugi krug Uleb Cupa, polako smanjujemo bodovnu prednost koju je protekle sezone Cibona stekla i to znači da radimo dobar posao.

Međutim, treba gledati dalje, tek smo na polovici sezone i tek sada će doći one bitke za trofeje. Ne smijemo podleći euforiji."


Corey Brewer igra fenomenalno, no svi se pitaju hoće li u ovom ritmu izdržati do kraja sezone.

"On je u specifičnoj situaciji s obzirom da je u dvanaestom mjesecu morao povući više nego što je bilo planirano zbog ozljede Roka Stipčevića.

Bilo je planirano da tokom čitave sezone minutaža bude podijeljena na nekih 25-15 u optimalnim uvjetima. Međutim, u onih sedam utakmica u dvanaestom mjesecu, koje smo na opće iznenađenje sjajno odigrali, Brewer je u principu bio jedini playmaker. Malo predaha mu je davao jedino Toni Prostran.

Tu je došlo do te potrošnje na koju nismo računali. Logično je da on sada, što se tiče treninga, ne može biti u istom programu kao ostali igrači. Sada trenira jednom dnevno i teško da ga ovoga trenutka možemo ubaciti u program dva treninga dnevno."


Toni Prostran svoje je minute iskoristio vrlo dobro i pred njim je sigurno blistava budućnost.

"Ja ga ne gledam kroz minute koje je on dobio u seniorskoj momčadi već kroz treninge gdje radi sve vježbe u punom intenzitetu i tu se vidi da on napreduje divovskim koracima."

Trener Petrović uvijek će znati i pohvaliti i kritizirati pojedine igrače, no konačni zaključak je samo jedan:

"Momčad funkcionira i to je najvažnije."

Stop pušenju u Jazinama!!!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.