Pobjedom u Strasbourgu Zadar je jednom nogom među 16 "privilegiranih"
Piše: Roman Morović | Objavljeno 22.1.2008 u 16:22.
ZDNews.hr

Pobjeda u Strasbourgu nužna je kako bi Zadar zadržao šanse za plasman među sedam najboljih drugoplasiranih momčadi, a time osigurao uzvratnu utakmicu u Jazinama Foto: Hrvoje Bajlo


U drugi krug Uleb Cupa plasirat će se 32 momčadi. Siguran plasman imaju prve tri momčadi u svakoj od devet skupina, a preostalih pet mjesta popuniti će najbolje četvrtoplasirane ekipe. Ždrijeb drugoga kruga je 28.siječnja u 13,30 u Barceloni.

Devet prvoplasiranih momčadi i najboljih sedam drugoplasiranih, među kojima će se vrlo lako moguće naći i Zadar, idu u jedan "šešir". Preostalih 16 momčadi u drugi.

Momčadi iz prvog šešira prvu utakmicu igraju u gostima 19.veljače, a uzvrat u svojoj dvorani tjedan dana kasnije.

U prvom, "privilegiranom šeširu" već su sigurni:

Skupina A: DKV Joventut i Turk Telekom (omjer 8-1, osigurali prva dva mjesta)

Skupina B: Besiktas Cola Turka (omjer 9-0, osigurao prvo mjesto)

Skupina C: Akasvayu Girona (omjer 7-2, osigurao prvo mjesto) ; pobjednik susreta BC Hemofarm Stada - Galatasaray Cafe Crown koji će pobjedom otići na omjer 7-3.

Skupina D: Khimki i Pamesa Valencia (omjer 8-1, odnosno 7-2, osigurana prva dva mjesta)

Skupina E: Triumph Lyubertsy (omjer 8-1, osigurao prvo mjesto)

Skupina F: Dynamo Moscow (omjer 7-2, osigurao prvo mjesto)

Skupina G: Kalise Gran Canaria (omjer 7-2, osigurala jedno od prva dva mjesta)

Skupina H: BC Kyiv (omjer 7-2, osigurao jedno od prva dva mjesta)

Skupina I: PGE Turów Zgorzelec (omjer 8-1, osigurao prvo mjesto)

Dakle, od 16 "privilegiranih" mjesta zauzeto je njih 12.

Tko će "upasti" u posljednja četiri mjesta i kakve su šanse Zadra?

Skupina B: BK Ventspils (koš razlika 51) bi pobjedom nad FMP-om otišao na omjer 6-4.

Skupina E: KK Buducnost (omjer 6-3) i Swans Gmunden (omjer 5-4) igraju međusobno u Podgorici i realno je za očekivati da će Budućnost pobjedom osigurati mjesto među najboljih sedam drugoplasiranih momčadi.

Skupina F: Crvena Zvezda (omjer 6-3 ; koš razlika 5) kod kuće dočekuje Telindus Oostende (omjer 5-4) i sa pobjedom osigurava mjesto među najboljih sedam drugoplasiranih momčadi.

Skupina G: Asvel Basket (omjer 6-3 ; koš razlika 61) pobjedom kod Kalise Gran Canarie osigurava mjesto među najboljih sedam drugoplasiranih momčadi.

Skupina H: Benetton Tamoil (omjer 6-3 ; koš razlika 68) pobjedom u Rigi osigurava mjesto među najboljih sedam drugoplasiranih momčadi.

Skupina I: Zadar je sigurno drugi i nužna mu je pobjeda u Strasbourgu da bi zadržao šanse za mjesto među najboljih sedam drugoplasiranih momčadi.

Realno je za očekivati da će jedno od četiri mjesta pripasti Budućnosti. Tri preostala mjesta pobjedama mogu osigurati Crvena Zvezda, Benneton i Asvel. Ukoliko jedan od ove trojice ne pobijedi Zadar je (sa pobjedom u Strasbourgu) gotovo siguran u "privilegiranom" šeširu.

Jedinu opasnost može predstavljati eventualna pobjeda Ventspilsa nad FMP-om sa četrdesetak poena razlike što je teško za očekivati.

Najrealniji ishod povoljan za Zadar je poraz Asvela kod Kalise Gran Canarie, potom poraz Benettona u Rigi, a za svaki slučaj Zadrani se mogu uzdati u pobjedu Oostendea u Beogradu.

Zadar ima uvjerljivo najbolju koš razliku i pobjedom u Strasbourgu ima velike šanse da uđe u krug najboljih sedam drugoplasiranih momčadi. Utakmica Strasborug- Zadar počinje u 19 sati, a do tada će utakmica između Crvene Zvezde i Oostendea već biti pri kraju (početak u 17,45).

U 19 sati počinje i utakmica ASK Riga – Benetton, a u 20 sati Kalise Gran Canarie - Asvel Basket.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.