Marija Mazija: "Postoji određeni pritisak radi lige za prvaka."
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.1.2008 u 1:47.
ZDNews.hr

Marija Mazija - trenerica ŽKK Zadar Foto: Zadar Sport


Nakon dva uzastopna poraza, košarkašice ŽKK Zadar očekuje nova derbi utakmica sa Novim Zagrebom. Razgovarali smo sa trenericom KK Zadar, Marijom Mazijom koja nam je kazala kako se u ekipi osjeća određena doza pritiska, te kako se nadaju prekidu negativnog niza i pobjedi protiv Novog Zagreba koji u sljedećem, 11. kolu gostuju u Jazinama.

Pred vama je bio derbi protiv Omiša, no dogodio se, na vašu žalost drugi poraz u nizu i treći ukupno ove sezone. Što reći?
- "Mislim da mi nismo ni očekivale neko veliko čudo protiv Omiša s obzirom da je ekipa Omiša ipak prva u ovoj ligi. One dobro podižu svoju formu te se kvalitetno uigravaju za ligu za prvaka. Na domaćem terenu su jednostavmo - nepobjedive. Mi smo tamo otišle odigrati utakmicu i mislim da smo dobro proše. Odigrale smo dobru utakmicu, unatoč porazu."

Marija Vrsaljko i Iva Grbas postigle su po 14 koševa.

- "U zadnje vrijeme, posebno u zadnja dva kola imamo ogromnih problema sa vanjskim šutem. Također je i Vrsaljko poćela imati problema sa tim vanjskim šutem, sa zicerima tako da slobodno mogu reći da je ovaj put Grbas bila najefikasnija jer je imala dosta skokova u napadu i obrani, bila je najrazigranija pored Lare Nikpalj koja je isto svoj posao vrlo dobro odradila, međutim ostaju nam rupe na tim vanjskim šutevima i mislim da nam je to trenutno najveći problem."

Nakon desetog kola Zadar, Novi Zagreb i Agram imaju isto bodova na tablici...

- "Ja sam prije još najavljivala da će biti jako neizvjesna i uzbudljiva borba za to drugo mjesto. Meni je jako žao što su cure osjetile taj pritisak lige za prvaka. O toj ligi prvaka se sve više i više prića..Branimir Peričić i ja smo to pokušali izbjeći na sve moguće načine ali se očito digla pre velika prašina nakon onih pobjeda u nizu i samo se pričalo o toj ligi za prvaka i osjeća se kod cura, mogu to slobodno reći, određeni pritisak i mislim da je to razlog lošoj realizaciji otvorenih šuteva koje mi više ne možemo pogađati a zna se da smo u prvom dijelu bile najefikasnija ekipa po broju koševa."

Bojite li se da se nebi ova dva poraza proširila na seriju poraza kao što ste imale i seriju pobjeda?

- "Pa sigurno je da se pribojavamo. Iako smo izgubile od dva favorita, ta dva poraza nam neće smetati. Druge ekipe koje budu igrale protiv nas sigurno će ulaziti hrabrije i čvršće s obzirom da računaju na našu ranjivost u zadnja dva kola. Na nama je da sada što bolje iskoristimo ovih pet dana da se cure odmore jer smo ipak igrale dvije vrlo jake utakmice u sedam dana i da se dobro pripremimo za taj Novi Zagreb. Ja se uistinu nadam da ćemo popraviti taj vanjski šut i da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu."

Što reći o sljedećem protivniku, Novom Zagrebu?

- "Novi Zagreb je ekipa protiv koje nemogu reći da smo mi favoriti jer igraju sve bolje i bolje. Bit će to još jedna vrlo teška utakmica, isto kao i ona u Zagrebu, međutim, tamo smo uspjele izvući pobjedu.. ne da smo uspjele izvući pobjedu nego bih se čak usudila reći da smo bile bolje te da smo zaslužile tu pobjedu. Dobili smo deset koševa razlike. Ovdje isto tako očekujem jednu tvrdu utakmicu. Mislim da bi trebalo prevagnuti to što igramo na domaćem terenu. Nadam se da će cure dati sve od sebe i nadam se pobjedi!"

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.